Cristóbal Balenciaga: Uskoro stiže mini serija o životu modnog mogula
Cristóbal Balenciaga: Uskoro stiže mini serija o životu modnog mogula

Cristóbal Balenciaga: Uskoro stiže mini
serija o životu modnog mogula

Fashion in Frames je rubrika koju smo odavno uvrstili u nezoabilaznu nedeljnu must-read. Njome smo postavili tezu o međuzavisnosti filmske i modne umetnosti. Ova simbioza se ogleda ne samo u jakom vizuelnom identitetu koje obe umetnosti zavređuju, već zbog njihove uzajamne inspiracije. Kroz filmska i TV ostvarenja, poput Breakfast at Tiffany’s i La Piscine, moda je postala snažan izraz stila i karaktera. Sa druge strane, za modu su česta početna tačka upravo filmovi. Dizajneri traže estetske i tematske elemente unutar filmskih ostvarenja, izvlačeći ih iz konteksta i tako ih integrišu u svoje kolekcije. Upravo su se sada ove dve umetnosti spojile, kako bi prikazale život ikoničnog modnog mogula. Pod nazivom Cristóbal Balenciaga, nadolazeća mini serija nam donosi dublji uvid u život španskog renomiranog umetnika i dizajnera.

Cristóbal Balenciaga

Disney + streaming platforma je objavila treiler za nadolazeću mini seriju koja rekreira život i nasleđe španskog modnog dizajnera Cristóbala Balenciage, i biće dostupna 19. januara. Kreatori serije Lourdes Iglesias, Aitor Arregi, Jon Garaño, i Jose Mari Goenaga su prikazali, kako njegov put ka uspehu i ostavljanju velikog uticaja na modnu industriju, tako i izazove sa kojima se suočavao na tom putu i prikaze nekih delova njegovog života za koje malo ko zna. Odabrali su glumca Alberta San Juana da predstavi zagonetnog i izuzetno talentovanog čoveka koji je prkosio društvenim konvencijama tog vremena i napravio revoluciju u svetu mode.

Cristóbal Balenciaga
Cristóbal Balenciaga

Put Balenciage

Serija nas vraća u zlatno doba visoke mode. Upoznaje nas sa nastankom njegovih ikoničnih kreacija, od legendarne balon jakne do haljina tunike, i ostalim komadima koji su svedočanstvo njegovog inovativnog duha i trajnog nasleđa.

 

Cristóbal Balenciaga

Smeštena u sredini 20. veka, fokusira se na trnovit put dizajnera, od njegovih skromnih početaka u malom ribarskom gradu do osnivanja modne kuće Balenciaga u Parizu. Prikazani su njegovi profesionalni trijumfimi, lične borbe, kao i njegov odnos s drugim ikonama mode, kao što su Coco Chanel ili Elsa Schiaparelli.

Cristóbal Balenciaga je utkao uspešnu karijeru u svojim ateljeima u Madridu i San Sebastianu. Njegova strast, beskompromisna vizija kao i pažnja prema detaljima je sve ono što ju je oblikovalo. Estetična i dramatična, vizuelna reprezentracija putovanja jednog od najuticajnijih modnih dizajnera biće prikazana 19. januara na Disney+ platformi.

Foto: IMBD/ Youtube

Učitati još
Zatvori