Pogledali smo film „Beetlejuice Beetlejuice“ i ovo su naši utisci
Pogledali smo film „Beetlejuice Beetlejuice“ i ovo su naši utisci

Pogledali smo film „Beetlejuice
Beetlejuice“ i ovo su naši utisci

The wait is almost over.

Nastavak kultnog Beetlejuice ostvarenja konačno je stigao u domaće bioskope. Novi film Beetlejuice Beetlejuice, u režiji Tima Burtona, donosi sve ono što obožavaoci gotičkog humora i nadrealnog sveta očekuju – upečatljive vizuelne elemente, prepoznatljiv burtonovski stil i povratak omiljenih likova. Ovaj nastavak uspeva da prenese atmosferu originala iz 1988. godine, ali sa osveženim vizuelnim efektima i modernim produkcijskim rešenjima.

Burtonov umetnički pečat još jednom dolazi do izražaja kroz ekscentrične scenografije, preuveličane oblike i šaroliku paletu boja koja, uprkos tamnoj temi, ostavlja živopisan utisak. Pogledali smo film i u nastavku prenosimo iskrene utiske.

Sjajna glumačka ekipa

Vizuelni efekti u filmu su autentično burtonovski. Set dizajn je pažljivo osmišljen, čime uspeva da sačuva autentičnost i da donese duh originala, dok moderne tehnike doprinose da sve izgleda svežije i upečatljivije nego ikada pre. U ovom aspektu, film briljira i uspeva da oduševi ljubitelje Burtonovog karakterističnog stila. Glumačka postavka predstavlja još jedan veliki plus i razlog da kupite svoje bioskopske karte. Kada se na velikom platnu udruže Michael Keaton, Winona Ryder, Monica Bellucci, Jenna Ortega, Danny DeVito, Willem Defoe i Justin Theroux znate da vas očekuje skoro dva sata veoma kvalitetne zabave.

Michael Keaton, koji se vraća u ulozi Beetlejuice-a, ponovo donosi energiju i harizmu koje su ga učinile ikoničnim. Njegovo prisustvo na ekranu je specifično iskustvo koje morate doživeti uživo. Nepredvidivi humor i bizarni šarm krase svaki njegov korak i rečenicu u filmu. Keaton uspeva da Beetlejuice-u udahne novi život, istovremeno ostajući veran duhu lika iz prvog filma.

Jenna Ortega je u ulozi buntovne ćerke, koja joj u potpunosti pristaje. Winona Ryder, u ulozi njene majke, Lydije Deetz, takođe je tu, a njen povratak je nostalgičan trenutak koji pruža dodatnu dubinu priči.

Kada već govorimo o priči, film uspeva da balansira između starog i novog. Iako nije bez mana, scenario vešto kombinuje poznate elemente sa novim detaljima, koji unose svežinu u poznati svet Beetlejuice Beetlejuice-a.

beetlejuice beetlejuice profimedia-0904066363
profimedia

The ghost with the most is back

Humor, iako ponekad predvidljiv, i dalje uspeva da izazove osmeh, posebno kod fanova originala koji su spremni da prihvate ovu nadogradnju sa dozom nostalgije. Film se ne plaši da ponovo istražuje teme koje su obeležile original. Smrt, postojanje i apsurd su obeležili ova dva sata provedena u bioskopu, ali na način prilagođen savremenijoj publici.

Novi članovi glumačke ekipe donose dodatnu dinamiku. Međutim, može se primetiti da nisu uvek dobili dovoljno prostora da u potpunosti razviju svoje likove. Ipak, njihovo prisustvo daje filmu novu energiju i doprinosi sveukupnom tonu, osiguravajući da priča ostane zanimljiva od početka do kraja.

Glumci su ovom filmu pristupili sa očiglednim poštovanjem. Cela filmska postavka nastavila je da se druži, a Ortega i Keaton da razmenjuju šaljive interne poruke preko Instagrama. Tako je Jenna objavila majicu koju je dobila od poznatog glumca na poklon a koja predstavlja negativnu recenziju prvog Beetlejuice filma iz ’88. godine.

Da li je klasik?

Na kraju, ostaje pitanje: Da li će Beetlejuice Beetlejuice postati klasik kao njegov prethodnik? Fanovi originala sigurno će uživati u ovom omažu, a mlađe generacije će možda tek otkriti čari ovog neobičnog sveta. Ostaje da se vidi hoće li nova publika sa istim entuzijazmom prihvatiti ovaj film, ili će ga posmatrati samo kao još jedan u nizu modernih nastavaka.

beetlejuice beetlejuice profimedia-0904068156
profimedia

Foto: IMDb, Profimedia, YouTube; Instagram: @jennaortega

Učitati još
Zatvori