Ne tako slučajni sneakerhead Ben Affleck i novi Jordan Brand film
Ne tako slučajni sneakerhead Ben Affleck i novi Jordan Brand film

Ne tako slučajni sneakerhead Ben
Affleck i novi Jordan Brand film

Sigurni smo da se sećate teksta od samo pre nekoliko dana o Ben Afflecku, slučajnom sneakrerheadu. Naime, naša modna urednica je Benov vizuelni identitet opisala kao ultimativni dad next door stil koji je od nedavno začinjen najpoželjnijim patikama unutar sneaker zajednice. Ben se na već prepoznatljivim paparaco fotografijama pojavljuje u prilično konvencionalnim fitovina, osim što ovoga puta nosi limitirane serije Air Jordan ili Dunk Low patika. Bilo kako bilo, znamo da slučajnosti ne postoje, te smo prisetili jedne možda malo zaboravljene informacije – Ben Affleck će režirati novo filmsko ostvarenje Jordan Brand tematike.

Ben Affleck running errands in style in Los Angeles.
Ben Affleck running errands in style in Los Angeles.

This is not a drill, Ben Affleck će zaista biti reditelj biografskog filma o Jordan Brand-u, a zajedno sa njim koautor scenarija biće Matt Damon.

Radnja filma smeštena je u period osamdesetih godina, a Ben i Matt uloge su podelili među sobom. Matt Damon tumačiće lik izvršnog direktora Sonny Vaccara, dok će Affleck igrati suosnivača brenda sportke opreme Nike, jednog jedinog Phila Knighta. Takođe, ostatak glumačke ekipe uključivaće niz poznatih lica poput Chrisa Tuckera, Jasona Batemana, Viole Davis i Marlona Wayansa.

Film koji još uvek nema zvaničan naziv podseća nas na period kada je Vaccaro krenuo, uslovno rečeno, na dugo putovanje kako bi stekao poverenje Jordanove porodice, trenera i najbližih saradnika sa namerom da ubedi tada veoma mladu NBA zvezdu u usponu Michaela Jordana da potpiše partnerski ugovor, koji je danas obezbedio Nike-u poziciju najvećeg brenda sportske odeće i obuće.

Ostaje nam samo da se zapitamo: da li smo upravo otkrili razlog Benove tendencije da neskromno postane ultimativni sneakerhead?

Foto. Profimedia

Učitati još
Zatvori