Bioskop na terasi Kolarca ima repertoar i za septembar – evo koje filmove gledamo
Bioskop na terasi Kolarca ima repertoar i za septembar – evo koje filmove gledamo

Bioskop na terasi Kolarca ima repertoar i za septembar – evo koje filmove gledamo

Bioskop na otvorenom (u Beogradu) jedna je od najboljih stvari koju sa sobom nose letnji dani. Istovremeno uživanje u filmskim kadrovima i svežem vazduhu, te zvezdanom nebu i povetarcu je nešto što nam definitivno nedostaje u zimskim danima. Početkom jula, otvoren je bioskop na terasi Kolarca – it destinacija kada su filmske večeri u pitanju. Na repertoaru smo tada gledali brojne svetske filmske hitove, a ta tradiciju nastavila se i u avgustu.

Iako je septembar stigao – to ne znači da filmskih projekcija više nema. Tako izdvajamo repertoar za naredne dve nedelje – a ovo su filmovi koje ćemo obavezno gledati. (Vikend) planovi = spremni!

Bioskopi na otvorenom u Beogradu


Bioskop na otvorenom @ Kolarac

Na adresi Studentski trg 5 nalazi se Kolarac Art Bioskop, destinacija za sve filmofile u samom centru grada. Mantra Kolarca glasi – širimo kulturu, a baš tako glasi i naša letnja mantra. Na repertoaru bioskopa tako smo ovog leta gledali brojne filmske hitove koji su premijeru imali ove godine. Neki od njih bili su Oskarom-nominovani Perfect Days Wima Wendersa, finski Porodični ručak, kao i domaći hit Za danas toliko. Na julskom repertoaru našli su se i Anatomy of a Fall i La Chimera.

U septembru, gledaćemo sledeća ostvarenja. Večeras je na repertoaru dokumentarni film o Leonardu Cohenu koji dolazi sa festivala BELDOCS. To je ostvarenje Leonard Cohen: Bird on a Wire iz 1974. godine. Sutra, 13. septembra, gledamo argentinsko ostvarenje Wild Tales. Za vikend, gledaćemo hit domaće ostvarenje 78 dana, kao i film La Chimera.

Ulaznice se prodaju na dan projekcije, 60 minuta pre početka, na Biletarnici Kolarca, a cena karte je 300 dinara. Termini projekcija filmova u septembru biće od 20:30 časova. U slučaju kiše, projekcije koje bi trebalo da budu na otvorenom, premeštaju se u salu.

Bioskop na otvorenom @ Nula Pet

Svakog ponedeljka u 20 časova se u letnjim danima bašte kafića Nula Pet održava projekcija filma na otvorenom. Kafić na Dorćolu, tačnije u ulici Dobračina 30a biće domaćin velikim filmskim ostvarenjima. Ulaz je besplatan. Moguće su rezervacije mesta – ali nisu obavezne. Sezonu bioskopa na otvorenom u Beogradu u kafiću Nula Pet otvorio je kultni francuski film Amélie. Nakon njega, gledali smo The Grand Budapest Hotel i The Intouchables, a mi pratimo profil za svaku sledeću najavu.

Bioskop na otvorenom @ Novi bioskop Zvezda

Novi bioskop Zvezda, poznatiji i samo kao Zvezda, je kulturna institucija Beograda. Jedan od najstarijih svetskih bioskopa je od 2014. godine u vlasništvu mladih umetnika – i javnosti, a u skladu sa time se bira i bioskopski repertoar. Svakog leta, filmske projekcije premeštaju se iz sale u podrumu na terasu. Bioskop funkcioniše na principu donacija, te je do publike koliko će novca ostaviti pred projekciju filma.

Bioskop je veoma aktivan na svom Instagram profilu, te se o repertoaru i svim bitnim izmenama informišemo na nedeljnom nivou. U Zvezdi gledamo filmske klasike, ali i moderna, popularna ostvarenja kao i korejske, japanske i druge filmove do kojih je malo teže doći.

Učitati još
Zatvori