Bogdan Bogdanović odlazi u glumačke vode? Otkrivamo sve detalje
Bogdan Bogdanović odlazi u glumačke vode? Otkrivamo sve detalje

Bogdan Bogdanović odlazi u glumačke
vode? Otkrivamo sve detalje

Bogdan Bogdanović odlazi u glumačke vode? Ako je sudeći po najnovijim vestima – da. Čuveni košarkaš i kapiten Košarkaške reprezentacije Srbije učestvuje u najnovijem Disney-evom projektu u Srbiji – a mi otkrivamo sve detalje koje smo saznali.

Bogdan Bogdanović za Disney?

Najnovija Disney-eva animacija, Vajana 2 (Moana 2) u domaće bioskope stiže 27. novembra. Brojna slavna imena su se okupila da film sinhronizuju. Pre svega, muzičar Marko Kon, koji ponovo tumači glavni muški lik, poluboga Maujia. Glumci Jelena Gavrilović, Bojan Žirović, Dragan Mićanović takođe su se pridružili postavci. Mlada Ivona Rambosek našla se u ulozi Vajane. Tim je završio sa sinhronizacijom likova koji donose neke nove uzbudljive zaplete i doživljaje. Film je u pripremi osam godina nakon što se prvi deo priče pojavio u bioskopima.

U gluvoj sobi studija predviđenoj za snimanje glasova, našao se i poseban gost. Gost najnovijeg Diznijevog nastavka bio je proslavljeni košarkaš Bogdan Bogdanović, prvi put u ovakvoj ulozi. Kao Nalo, Bogdan tumači glavnog negativnog lika, Boga oluje koji, pod opasnom kletvom skriva i čuva tajnovito ostrvo Motufetu, koje je nekada povezivalo okean. Veliki neprijatelj Vajni biće upravo Bogdanov Nalo.

Vajana 2

Priča o mladoj devojci, požrtvovanoj i naklonjenoj svom narodu, smeštena je sada tri godine nakon prvog dela ujedinjujući ponovo prijatelje Vajanu i Mauija. Kada iznenada dobije poziv od svojih predaka, Vajana kreće na putovanje u daleka mora Okeanije i opasne, zaboravljene vode ulazeći u avanturu drugačiju od bilo čega sa čim se do sada suočavala. Godine 2016. avantura Vajana postigla je veliki uspeh kako u svetu, tako i kod nas, a već naredne usledile su i dve nominacije za nagradu Oskar, kao i za nagradu Zlatni globus i nagradu BAFTA.

Lika Mauija, Vajaninog glavnog saputnika u originalnoj, američkoj verziji ponovo tumači holivudski glumac Dvejn Džonson (Dwayne Johnson), dok se u repriznoj roli kod nas, našao Marko Kon. Maui je jedan od mojih omiljenih likova. Pa nema čovek često priliku da pozajmljuje glas polubogu!“, rekao je Kon nakon sinhronizacije, dodajući: Maui je pun sebe, duhovit, ciničan i pomalo bleskast. Ali kad zatreba nestvarno je hrabar i požrtvovan. Vajana nam je porasla u drugom delu. Nije više devojčica, sada je devojka, ali je i dalje hrabra i fantastična.

Najnovija Diznijev nastavak Vajana 2, koja donosi i priču o polinežanskoj kulturi i tradiciji naći će se u domaćim bioskopima od srede, 27. novembra. U nastavku, donosimo trailer.

Foto: The Disney Studios

Učitati još
Zatvori