Duo koji je osvojio Veneciju: Brad Pitt i George Clooney na premijeri filma „Wolfs“ dobili aplauz od četiri minuta
Duo koji je osvojio Veneciju: Brad Pitt i George Clooney na premijeri filma „Wolfs“ dobili aplauz od četiri minuta

Duo koji je osvojio Veneciju: Brad Pitt i George Clooney na premijeri filma „Wolfs“ dobili aplauz od četiri minuta

Jedan od omiljenih glumačkih dvojaca – Brad Pitt i George Clooney – sinoć je na premijeri filma Wolfs na Filmskom festivalu u Veneciji dobio četvorominutni aplauz. Međutim, mnogi bi rekli da je i ta minutaža prekratka imajući u vidu zvezde koje su se pred publikom našle. Clooney i Pitt se dugo nisu zajedno pojavljivali u filmu. Ovo će biti prvi put da udružuju snage nakon komedije iz 2008. godine Burn After Reading. Pre toga, njih dvojica su bili partneri u kultnoj franšizi Ocean’s od 2001. do 2007. godine.

brad pitt george clooney filmski festival u veneciji venecija profimedia-0904010569
profimedia

Brad Pitt i George Clooney – duo koji je osvojio Veneciju

Pitt i Clooney su s kašnjenjem od 30 minuta stigli na premijeru filma, a zatim su se uz pratnju obezbeđenja uputili svojim sedištima. Kako određeni mediji navode, pre početka filma, ova dva legendarna glumca su se zagrlili i plesali uz pesmu Smooth Operator. Pitt je došao u Veneciju zajedno sa Ines de Ramon nekoliko dana nakon svoje bivše žene Angeline Jolie. Poznata glumica je predstavila film Maria i za svoje tumačenje uloge operske pevačice Marie Callas dobila aplauz u trajanju od osam minuta. Clooney je došao u pratnji svoje žene Amal.

Ovaj legendarni glumački dvojac je potvrda jedne velike stvari – they don’t make movie stars like they used to. Upravo su slične komentare i imali ovi glumci, govoreći o tome koliko je teško u današnje vreme prodati proizvod (u ovom slučaju film) koristeći se samo zvučnim imenom. Međutim, izgleda da su baš oni poslednji talas tog uzdbuđenja, sudeći po hype-u koji je film Wolfs izazvao.

brad pitt george clooney filmski festival u veneciji venecija
profimedia

Wolfs – akciona komedija s potpisom Jona Wattsa

Film Wolfs predstavlja američku akcionu komediju koju je napisao i režirao Jon Watts, koji poznat po Marvel ostvarenjima poput Spider-Man: Homecoming (2017). Takođe, potpisuje i druga Spiderman ostvarenja: Spider-Man: Far From Home (2019) i Spider-Man: No Way Home (2021). Kako smo već naveli, ovaj film ponovo ujedinjuje Clooneya i Pitta, koji glume profesionalne popravljače koji su primorani da rade zajedno na poslu uprkos svojim preferencijama da rade u samoći. U filmu takođe glume i Amy Ryan, Austin Abrams, i Poorna Jagannathan.

Premijerno je prikazan van konkurencije na 81. Međunarodnom filmskom festivalu u Veneciji, 1. septembra 2024. Planirano je da dobije limited-edition prikazivanje u bioskopima u Americi 20. septembra. Nakon toga, streamovanje će početi na platformi Apple TV+ 27. septembra.

Foto: Profimedia, YouTube

Učitati još
Zatvori