Cate Blanchett igra glavnu ulogu u filmu „Borderlands“ – donosimo sve o tome
Cate Blanchett igra glavnu ulogu u filmu „Borderlands“ – donosimo sve o tome

Cate Blanchett igra glavnu ulogu u filmu „Borderlands“ – donosimo sve o tome

Australijska glumica, Cate Blanchett, ostvarila je niz zapaženih uloga u dosadašnjoj filmskoj karijeri. Iako je najčešće interpretirala značajne istorijske ličnosti, Blachettova je u nekoliko navrata otelovila neuobičajene junakinje u superherojskim ostvarenjima. Uskoro ćemo ovu Oscarom nagrađivanu glumicu gledati u distopijskom filmu Borderlands. U nastavku donosimo sve informacije o potencijalnom bioskopskom hitu.

O čemu se radi?

Cate Blanchett je najpre 2017. godine igrala glavnu žensku ulogu u trećem delu superherojskog blockbustera Thor: Ragnarok. Njen žanrovski izlet odlično je prihvaćen od strane publike, te je bilo pitanje vremena kada će se pojaviti u istovetnom ostvarenju. Kako stvari stoje, filmska adaptacija videoigrice Borderlands šalje slavnu australijsku glumicu u nove superherojske avanture. Ona tumači hrabru odmetnicu Lilith koja se udružuje s grupom plaćenika. Kako bi zaštitili planetu Pandora i misterioznu relikviju, oni moraju savladati nadmoćnog poglavara Atlasa. Da li će riskantna misija u distopijskom okruženju biti uspešna – ostaje nam da saznamo 29. avgusta.

Da li je popularnost videoigrice ujedno i ključ za uspeh filma Borderlands?

Borderlands je akciona videoigrica nastala krajem 2009. godine. Premisa je izmeštena u daleku budućnost, a zaplet nastaje kad Atlas, vlasnik moćne korporacije, pokuša da naseli planetu Pandora. Kako bi osujetili Atlasove zle namere, Lilith, Roland, Krieg i Tannis sklapaju savez. Pored glavne misije, igra sadrži i sporedne opcije za takmičarske duele. Prva Borderlands verzija prodata je u preko dva miliona primeraka. Nakon nje su usledili i brojni nastavci. Da li će ova planetarna popularnost videoigre uticati na pozitivan prijem istoimene filmske adaptacije?

Glumačka postava / premijera

Film Borderlands okupio je glumce i glumice s holivudske Aliste. Pored Cate Blanchett, vodeće uloge tumače Jamie Lee Curtis, Haley Bennett, Florian Munteanu, Gina Gershon, Edgar Ramírez i Kevin Hart. Režiju potpisuje Eli Roth, holivudski sineasta kojeg je proslavila horor duologija Hostel. Borderlands najpre stiže u američke bioskope 9. avgusta. Domaća bioskopska distribucija uslediće od 29. avgusta. U nastavku donosimo oficijelnu najavu.

Učitati još
Zatvori