Film „Crossroads” u kom glavnu ulogu tumači Britney Spears u februaru stiže na Netflix
Film „Crossroads” u kom glavnu ulogu tumači Britney Spears u februaru stiže na Netflix

Film „Crossroads” u kom glavnu ulogu tumači Britney Spears u februaru stiže na Netflix

Iako princeza pop muzike Britney Spears u poslednjih nekoliko decenija važi za jednu od najznačajnijih ličnosti u svetu muzike, mali broj ljudi zna da se ona tokom svoje karijere pojavila u nekoliko filmova – odnosno, čak šest. Početak Y2K ere obeležile su brojne tinejdžerske komedije i drame, a upravo u jednom takvom ostvarenju je i ona glumila. U pitanju je film Crossroads iz 2002. godine.

On se u sklopu promotivne kampanje memoara The Woman in Me koji je pevačica napisala krajem prošle godine ponovo našao na repertoarima pojedinih bioskopa. Ipak, od sledećeg meseca postaće dostupan široj javnosti, i to na streaming platformi Netflix.

Crossroads – 22 godine kasnije

Film iza kog stoji produkcijska kuća MTV Films veoma brzo nakon premijere doživeo je veliki uspeh. Za to je bila zaslužna tada popularna tematika, ali i glumačka postava. Ipak, on nikada nije bio dostupan za gledanje na bilo kojoj zvaničnoj streaming platformi. A sada, tačno dvadeset i dve godine kasnije, od 15. februara moći će da se pogleda na platformi Netflix.

Iako je film nastao po scenariju Shonde Rhimes, sam koncept osmislila je Britney Spears. Snimanje je trajalo šest meseci, a započeto je u martu 2001. godine. Iako su kritike i reakcije bile pomešane, film je naposletku postigao znatno veću zaradu u odnosu na prvobitni budžet.

O čemu se radi u filmu?

Radnja filma fokusirana je na tri tinejdžerke iz malog mesta – Lucy, Kit i Mimi – koje su u detinjstvu bile nerazdvojne. Odrastajući, one su se udaljile i promenile. Međutim, tokom maturske večeri, odlučuju da pronađu kutiju želja koju su zakopale nekoliko godina ranije. Upravo tada počinje zaplet, a one kreću na putovanje tokom kog će se ponovo zbližiti i saznati nove stvari jedne o drugima.

Veliku pažnju privakao je i soundtrack filma na kom su se našle tri pesme koje je otpevala popularna pevačica – I Love Rock ‘n’ Roll, Overprotected i I’m Not a Girl, Not Yet a Woman. Takođe, u filmu se pojavljuju Taryn Manning, Zoe Saldana, Kim Catrall, Anson Moun i mnogi drugi glumci.

Crossroads
IMDB

Foto: IMDb / Instagram @bringback00s @enews

Učitati još
Zatvori