Zašto treba pogledati španski film „Culpa Mía“?
Zašto treba pogledati španski film „Culpa Mía“?

Zašto treba pogledati španski film
„Culpa Mía“?

Među novitetima koji su u nedelji za nama privukli najveću pažnju mnogobrojnih gledalaca, ubedljivo se istakao španski film Culpa Mía, snimljen na osnovu prvog dela istoimene književne trilogije. YA (young/adult) ljubavna drama s primesama erotike i akcije  dostupna je na streaming platformi Prime Video, a glavnu ulogu tumači popularni španski glumac Iván Sánchez.

O čemu se radi?

Trenutno najpopularniji film van engleskog govornog područja na Prime Video striming repertoar pristigao je bez preterane promocije. Međutim, s obzirom na to da je reč o filmskoj adaptaciji godinama unazad najprodavanijeg teenage ljubavnog romana argentinske književnice Mersedes Ron, zapravo je evidentno  da posebna reklama njemu nije bila ni potrebna –  već je Culpa Mía nedugo nakon premijere postao instant filmski hit prikupivši u svoje redove preko dva miliona gledalaca.

Spoj različitih žanrova

Radnja filma uvodi nas u svet tinejdžerke Noe, koja živi u Torontu okružena ustaljenom svakodnevicom. Nakon što se njena majka Rafaela iznenada uda za milionera Vilijama Lestera, ova sedamnaestogodišnja devojka biva primorana da napusti svoju zonu komfora, i preseli se u mondenski Los Anđeles. Pravi zaplet nastaje u momentu kad Noa upozna  člana svoje novostečene porodice – a u pitanju je Vilijamov sin, Nikolas.

Isprva javiće se velika netrpeljivost između dvoje mladih. Međutim, kako vreme prolazi oboje shvataju da je nemoguće suprotstaviti se obostranoj seksualnoj privlačnosti. Noin život ubrzo se pretvara u pravu adrenalinsku vožnju, koja ujedno otvara i sećanja na davno potisnuto traumatično detinjstvo. Iako film na početku deluje kao već viđena romantična priča o dvoje mladih, ubrzo se dešava pravi preokret koji gledaoce uvodi u svet ilegalnih uličnih vožnji, a pored toga prisutna je i određena doza misterije. Sve u svemu, film je idealan ukoliko ste ljubitelji romantične franšiza After, ili pak akcionog serijala Fast and Furious – a u ovom žanrovski različitom spoju leži zapravo i pravi uspeh filma.

Glavne uloge

Glavne uloge tumače mladi španski glumci Gabriel Guevara i Nicole Wallace, koji su ujedno zahvaljujući ovom filmu ostvarili svoje prve veće uloge. Harizma između njih naišla je na pozitivan prijem kod gledalaca, i svi nestrpljivo iščekuju eventualne nastavke filma (s obzirom na to da se istoimeni roman sastoji iz tri dela). Pored Gabriela i Nicole, zapaženu ulogu odigrao je i cenjeni španski glumac Iván Sánchez, široj publici poznat iz TV serija, Hispania i La Reina Del Sur . Film je dostupan na streaming platformi Prime Video.

„Moj greh“ – knjiga

Roman Moj greh nedavno je preveden na srpski jezik i možete ga pronaći u svim Vulkan knjižarama, kao i na njihovom sajtu.

Culpa Mía
Učitati još
Zatvori