Ukoliko vam se svidela serija „Deca zla”, ovo su misterije koje morate da pogledate
Ukoliko vam se svidela serija „Deca zla”, ovo su misterije koje morate da pogledate

Ukoliko vam se svidela serija „Deca zla”, ovo su misterije koje morate da pogledate

Nakon što je 2. novembra premijerno prikazana na HBO Max streaming platformi, o seriji Deca zla ne prestaje da se priča. Ekranizovana verzija istoimenog romana pisca i sudije Miodraga Majića u centar zbivanja smešta ubistvo političara u Beogradu. Potraga za misterioznim ubicom nas kroz 10 epizoda upoznaje sa različitim likovima i njihovim životnim pričama. Svako od njih deo je sveta koji karakterišu zamršeni odnosi i zločini iz strasti.

Opravdani hype oko serije u produkciji Telekom Srbija i produkcijske kuće Firefly dokaz je da domaća kinematografija počinje da nudi sve više kvalitetnog sadržaja za one koji su ljubitelji trilera, misterija i napetih scena. Ipak, ovo nije jedina serija koja se može okarakterisati na taj način. Stoga smo izdvojili one koje su slične tematike i koje će vam se zasigurno svideti ukoliko i dalje ne prestajete da razmišljate o seriji Deca zla.

IMDb
IMDb

Crna svadba (2021)

Pomalo nalik na Decu zla, priča u seriji Crna svadba istovremeno teče u dve vremenske i prostorne paralele. Sa jedne strane nalazi se Beograd, a sa druge selo Zlot. Takođe, serija delimično prikazuje događaje iz sadašnjosti, a na momente nas vraća u 1976. godinu. Ove dve vremenske ravni povezuju misteriozni masakri u kojima je život, u oba slučaja, izgubilo 12 osoba. Iz epizode u epizodu postaje jasno da je, uprkos činjenici da je prošlo nekoliko decenija, sve što se dešava na neki način povezano i međusobno uslovljeno.

Kalkanski krugovi (2021)

U seriji Kalkanski krugovi ponovo pratimo živote ljudi na dva potpuno različita područja – prvo u Beogradu, a tokom većeg dela serije u Dolu. Dejan Matić (Vojin Ćetković) odlazi sa ćerkom Mionom (Ivana Zečević) u rodno selo njegovog oca nadajući se da će je odvojiti od lošeg uticaja društva u kom se našla. Ipak, upravo ovde dolazi do misterioznih dešavanja koja otkrivaju tajne stanovnike sela Dol. Takođe, serija nas upoznaje sa različitim narodnim verovanjima, a posebna pažnja posvećena je liku po imenu Baba Guba (Nina Janković).

Kljun (2021)

Detektivka Sonja Kljun (Ivana Vuković) odlazi u Suboticu kako bi istražila navodno samoubistvo mladića. Već na samom početku postaje jasno u kom pravcu će se razvijati istraga i da će u tom procesu doći do različitih zapleta. S druge strane, detektivka Kljun ovde dolazi u sukob s potpuno drugačijim svetom i novim okruženjem na poslu. U međuvremenu, ona i njena ćerka počinju da sanjaju misteriozne situacije koje seriji daju drugu dimenziju i elemente natprirodnog.

Nemirni (2023)

Kao i u seriji Kljun, u središtu događaja serije Nemirni pronalazimo inspektorku Mirnu Paligorić (Nikolina Friganović). Njen glavni zadatak je da istraži ubistvo medicinskog stažiste čiji su posmrtni ostaci pronađeni na gradilištu. Policija odmah kreće u potragu za misterioznim ubicom, a svi dokazi upućuju u pravcu njegovog mentora Vukašina Banovića (Strahinja Blažić). Pored očiglednog motiva ubistva, ova serija dovodi se u vezu s Decom zla i zbog fokusa na korupciju i različite ilegalne radnje.

Foto: Youtube / IMDb

Učitati još
Zatvori