Šta se dogodilo sa nastavkom filma „Dirty Dancing” – i da li će do njega doći u skorije vreme?
Šta se dogodilo sa nastavkom filma „Dirty Dancing” – i da li će do njega doći u skorije vreme?

Šta se dogodilo sa nastavkom filma „Dirty Dancing” – i da li će do njega doći u skorije vreme?

Bilo da preferirate horore, komedije ili romantične drame, Dirty Dancing je jedan od onih filmova za koje ste sigurno čuli. Planetarno popularno filmsko ostvarenje premijerno je prikazano na Kanskom filmskom festivalu u maju 1987. godine, a nekoliko meseci kasnije započela je njegova bioskopska distribucija širom sveta. Sasvim očekivano, Dirty Dancing je u decenijama koje su usledile postao uspešna franšiza. Stoga je prerađen u različite mjuzikle, ali je dobio i prequel u formi filma Dirty Dancing: Havana Nights iz 2004. godine. Međutim, u junu 2020. godine su započele sve izvesnije spekulacije o filmu Dirty Dancing 2 koji će biti nastavak originalne priče.

Dirty Dancing: Tri i po decenije kasnije

Iako je sequel popularnog filma potvrđen pre četiri godine, o njemu se nije mnogo govorilo. Međutim, još tokom 2020. godine postalo je jasno da će nastavak ovog filma, odnosno Dirty Dancing 2, uključiti i glavnu glumica iz originalnog filma, a to je Jennifer Grey. Štaviše, ona ovaj put neće biti samo glumica, već i izvršna producentkinja. Pored nje, poznato je da na filmu rade Jonathan Levine, Elizabeth Chomko, Mikki Daughtry i Tobias Iaconis.

Kada je reč o ostatku glumačke postave, kreatori filma potvrdili su tokom 2022. godine da pokušavaju da okupe pojedine glumce koji su se pojavili u originalnom filmu. Potvrđeno je i da će se oni u velikoj meri posvetiti liku koji je glumio Patrick Swayze – glumac koji je preminuo 2009. godine. Iako će nas radnja novog filma vremenski smestiti u devedesete godine, duh prvobitnog filma oživeće se i kroz muziku. Stoga će gledaoci imati priliku da čuju i neke od numera po kojima je originalni film Dirty Dancing poznat.

Šta se u međuvremenu desilo sa produkcijom?

Prema određenim navodima, pripreme za snimanje filma počele su krajem juna. Po najnovijim informacijama, on bi trebalo da izađe tokom leta 2025. godine. Ipak, čini se da produkcija ovog filma ima uspone i padove. Glumica Jennifer Grey to pripisuje činjenici da se celokupan tim koji radi na njemu trudi da sve bude savršeno. Međutim, i dalje ostaje misterija da li produkcija nailazi na veće poteškoće ili se zaista čeka da se sve kockice drugog dela filma Dirty Dancing poklope.

Naposletku, u međuvremenu se pojavila vest da će kultni film dobiti još jednu adaptaciju. I to onu brodvejsku. Premijera mjuzikla Dirty Dancing je takođe najavljena za drugu polovinu 2025. godine. Stoga nam preostaje da u narednim mesecima saznamo da li će i njegova produkcija biti odložena.

Štaviše, u periodu kada se vode debate po pitanju nastavaka uspešnih filmova, otvara se pitanje: Da li su nam oni zaista neophodni? Mišljenja su podeljena, ali će fanovi filma Dirty Dancing reći da se – u ovom slučaju – nastavak nestrpljivo iščekuje.

Foto: IMDb

Učitati još
Zatvori