„Faye“: Novi dokumentarac o kontroverznoj glumici Faye Dunaway je dostupan na streaming platformi Max
„Faye“: Novi dokumentarac o kontroverznoj glumici Faye Dunaway je dostupan na streaming platformi Max

„Faye“: Novi dokumentarac o kontroverznoj glumici Faye Dunaway je dostupan na streaming platformi Max

You meet girls and they want to be an actress like you. What do you tell them? 

Become a person. 

Ovo su prve rečenice koje su otvorile trailer za novi dokumentarac o životu jedne od najpopularnijih američkih glumica Faye Dunaway. Oštra, profesionalna, autentična i beskrajno talentovana Faye otkriva detalje iz svog života koje čak ni njeni najverniji fanovi do sad nisu mogli da znaju.

Faye je američki dokumentarni film iz 2024. godine, režiran i produciran od strane Laurenta Bouzereaua. Film je svoju svetsku premijeru imao 15. maja 2024. godine na Filmskom festivalu u Kanu. Našao se u sekciji Cannes Classics, gde je privukao veliku pažnju kritičara i publike. Dokumentarac je dostupan na HBO-u i platformi Max od danas, 13. jula 2024. godine, omogućavajući široj publici da upozna intimne detalje iz života jedne od najpoznatijih holivudskih glumica.

Faye – dokumentarac o životu Faye Dunaway

Faye je delo strastvenog tima filmskih stvaralaca. Pored Laurenta Bouzereaua, film su producirali Markus Keith, Darryl Frank i Justin Falvey. Za kinematografiju su bili zaduženi Travers Jacobs, Chris Johnson i Toby Thiermann, dok je montažu radio Jason Summers. Muziku za film komponovao je Tyler Strickland. Film obuhvata detaljno istraživanje života i karijere Faye Dunaway, pružajući gledateljima dubok uvid u njene uspone i padove. Prvi put, Dunaway javno otkriva svoju dijagnozu bipolarnog poremećaja i diskusuje o svojoj reputaciji teške osobe na setu.

Film sadrži intervjue sa brojnim poznatim ličnostima, uključujući Sharon Stone, Mickeyja Rourkea, reditelja Jamesa Graya, i njenog sina Liama Dunaway O’Neilla. Ovi intervjui pružaju različite perspektive na život i karijeru Faye Dunaway, dodajući dodatnu dubinu i razumevanje njenog uticaja na filmsku industriju.

Brief history

Produkcija filma Faye je bila dugotrajan proces. Režiser Laurent Bouzereau, koji je dugogodišnji obožavalac Dunaway, bio je prijatelj sa njenim sinom Liamom. Nakon godina pregovora i sastanaka, konačno su uspeli da ubede Dunaway da pristane na ovaj projekat. Intervjui sa različitim sagovornicima, uključujući Marka Harrisa, Robin Morgan, Annette Insdorf, Jerryja Schatzberga i Davida Itzkoffa, daju sveobuhvatan pregled Dunawayinog uticaja na film i kulturu.

Premijera filma na festivalu u Kanu izazvala je oduševljenje, a kritičari su pohvalili Bouzereauov pristup i Dunawayinu hrabrost da podeli svoje lične borbe sa svetom. Faye je dokumentarac koji ne samo da osvetljava karijeru jedne od najtalentovanijih glumica svoje generacije, već i njen lični put kroz izazove i trijumfe. Za sve ljubitelje filma i one koji žele da saznaju više o životu Faye Dunaway, premijera na HBO-u i Max-u 13. jula 2024. godine je prilika koju ne treba propustiti. U nastavku pogledajte trailer.

Foto: Youtube, IMDB

Učitati još
Zatvori