Nastavak Dune sage: Ove jeseni stiže „Dune: Prophecy“ serija – donosimo sve o tome
Nastavak Dune sage: Ove jeseni stiže „Dune: Prophecy“ serija – donosimo sve o tome

Nastavak Dune sage: Ove jeseni stiže „Dune: Prophecy“ serija – donosimo sve o tome

Nećemo pogrešiti ako kažemo da je najiščekivaniji film godine Dune: Part Two. Drugi nastavak poznatog znanstveno-fantastičnog serijala, izašao je krajem februara ove godine i oduševio javnost. Reč je o verovatno najboljem ZF filmu svih vremena, a to zaista govori puno. Ukoliko ste i vi od onih koji su pogledali oba dela (treći je takođe najavljen), te ste i dalje željni Dune sadržaja, imamo dobre vesti – stiže serija! Objavljeno je kako će na jesen na HBO Max stići Dune: Prophecy serija, a sada je izašao i teaser. Evo što sve znamo do sada o tome.

Bene Gesserit

Dune je prvo objavljen kao roman autora Franka Huberta 1965. godine, a prvu filmsku adaptaciju napravio je David Lynch 1984, no nije reč o uspešnom ostvarenju. U to vreme je to tada jednostavno bio prevelik zalogaj. Zato su očekivanja bila velika na Denisu Villeneuveu koji je 2021. režirao Dune: Part One s Timothee Chalametom u glavnoj ulozi. I ostalo je istorija. Film je postao ogromni hit te je zaslužan za vraćanje publike u bioskopske sale nakon pandemije, a ove godine ga je pratio i još uspešniji drugi deo. Villeneuve planira i treći film naslovljen Dune: Messiah.

Na iznenađenje mnogih, uskoro nam stiže i serija, ali ovog puta Paul Atreides nije u centru radnje. Naime, Dune: Prophecy će se fokusirati na to kako su nastale Bene Gesserit. Podsetimo se, Bene Gesserit je ekskluzivno sestrinstvo čije članice treniraju svoja tela i umove kroz godine fizičkog i mentalnog kondicioniranja kako bi stekle nadljudske moći i sposobnosti koje se ostalim ljudima čine čarobnima.

Dune: Prophecy serija

Radnja serije biće smeštena 10 000 godina prije nego što se Paul Atreides pridružio Fremenima i pokrenuo uzbunu na Arrakisu te se sukobio s Harkkonenima. Pratimo dve sestre, Valyu i Tulu Harkkonen koje su osnovale Bene Gesserit. Sestre se moraju boriti sa silama koje prete čovečanstvu. Radnja je inspirirana romanom Sisterhood of Dune koji su napisali Kevin J Anderson i Brian Herbert, sin Franka Herberta, autora originalnog Dunea.

Bene Gesserit fascinirajući su deo Dune svemira. Zato smo uzbuđeni što ćemo dobiti celu seriju koja se fokusira na red snažnih žena. Što se tiče glumačke postave, sestre Harkkonen glume cenjene glumice Emily Watson i Olivia Williams. Još se pojavljuju i Mark Strong, Camilla Beeput, Sarah Lam, Jessica Barden i mnogi drugi. Iako je bilo rečeno kako će Villeneuve režirati pilot epizodu, od toga je odustao, a umesto njega je došlo niz redatelja, od kojih je ključna Ann Foerster, poznata po režiranju Outlandera.

Dune: Prophecy izlazi na jesen, a mi donosimou nastavku donosimo čak dve teaser najave.

Foto: IMDb

Učitati još
Zatvori