Uskoro stiže dokumentarni film o legendarnoj holivudskoj glumici – saznajte o čemu je reč
Uskoro stiže dokumentarni film o legendarnoj holivudskoj glumici – saznajte o čemu je reč

Uskoro stiže dokumentarni film o legendarnoj holivudskoj glumici – saznajte o čemu je reč

Elizabeth Taylor ikona je svetskog glumišta, a sada nam stiže i dokumentarni film o njenom životu. Nazvan Elizabeth Taylor: The Lost Tapes, dokumentarni film istražiće brojne segmente života i karijere Elizabeth Taylor – u nastavku teksta saznajte gde i kada ga gledamo.

Elizabeth Taylor – dokumentarni film o holivudskoj ikoni

Elizabeth Taylor rođena je 1932. godine u Velikoj Britaniji, dok je glumačku karijeru gradila u Americi. Šezdesetih godina bila je najplaćenija glumica na svetu – a brojni su filmovi u kojima je igrala, a koji su dokazali da je najplaćenija sa razlogom. Filmovi Cleopatra, Suddenly, Last Summer i The Taming of The Shrew neki su od njenih najpoznatijih. Za ostvarenja Who’s Afraid of Virginia Wolf? i BUtterfield 8 nagrađena je Oskarima.

Elizabeth je podjednako slavna i po svom privatnom životu – udavala se osam puta (dva puta za istog čoveka, glumca Richarda Burtona). Živela je istinski jet set život, ali je prošla i kroz brojne patnje. Bolovala je od skolioze, a uspešno se izlečila od raka kože. Umrla je od zatanjenja srca, 2011. godine.

Mnogo je knjiga i biografija napisanih o Taylor. Iako nikada nije napisala autobiografiju, knjiga iz 1965. pod naslovom Elizabeth on Elizabeth najbliža je istoj. Napisao ju je Richard Meryman, novinar koji je, ujedno, poslednji novinar koji je intervjuisao Marilyn Monroe.

Meryman je snimao razgovore sa Elizabeth sa ciljem da napiše knjigu – njenim rečima. Upravo ti izgubljeni audio zapisi poslužili su za kreiranje novog dokumentarnog filma. Dugi gotovo 40 sata, ovi audio zapisi biće glavni akter filma Elizabeth Taylor: The Lost Tapes. Zahvaljujući današnjoj tehnologiji, poboljšan je i kvalitet tih snimaka, te će sigurno biti zanimljivo čuti Elizabeth kao da je i danas tu. U kombinaciji sa video zapisima njenih intervjua, isečaka iz filmova i novina i sopstvenih videa, film obećava intiman i detaljan uvid u život ove enigmatične glumice.

Premijerno prikazan na ovogodišnjem Kanskom filmskom festivalu, film će biti dostupan na streaming platformi MAX – i to od  3. avgusta.

Foto: Instagram (@elizabethtaylor@hbo)

Učitati još
Zatvori