Psihološki triler „Caddo Lake“ beleži veliku gledanost na platformi Max
Psihološki triler „Caddo Lake“ beleži veliku gledanost na platformi Max

Psihološki triler „Caddo Lake“ beleži veliku gledanost na platformi Max

Nakon što smo ispratili ekranizaciju kultnog Kingovog romana Salem’s Lot, streaming platforma Max predstavila je novo filmsko ostvarenje. U pitanju je psihološki triler s elementima misterije Caddo Lake. S obzirom na to da trileri uglavnom privlače najveću gledanost, kišovita oktobarska atmosfera i tradicionalna spooky sezona pružaju savršen timing za brojne novitete iz tog žanra. Kako sam naslov implicira, Caddo Lake je svojom radnjom usmeren na istoimeno jezero (močvarno područje) koje se nalazi između Teksasa i Luizijane. Čemres koji izvire iz mutne vode, sam po sebi, izaziva osećaj jeze, dok se premisa trilera efektno uklapa uz navedene elemente. U nastavku saznajte kako je film Caddo Lake postao (sasvim neočekivano) najgledaniji naslov u toku jedne sedmice.

O čemu se radi?

Bez ikakve propratne najave, streaming platforma Max servirala je svojim korisnicima novitet, koji je istovremeno perfektno uparen uz aktuelnu sablasnu sezonu. S obzirom na to da naslovi ovakvog tipa izlaze na mesečnom nivou, prvobitno nismo imali prevelika očekivanja. Međutim, ispostavilo se da je film Caddo Lake odličan psihološki triler s elementima misterije. Tokom sat vremena i trideset devet minuta postepeno se gradi napetost, prisutna je temeljna karakterizacija likova – a zaplet drži pažnju i nebrojeno puta navodi na pogrešne zaključke.

Kako smo podelili prve utiske, prelazimo i na samu radnju. Prošlost i sadašnjost spajaju se u momentu kad misteriozno nestane osmogodišnja devojčica. U želji da pronađe mlađu sestru, buntovna tinejdžerka Ellie otvara svojevrsnu Pandorinu kutiju misterioznih nestanaka koji sežu decenijama unazad. Kad nivo vode padne, jezero Caddo ispoljava čudnovati efekat pomeranja vremena. Sve se dodatno komplikuje kad u čitavu priču uđe Paris, tajnoviti mladić čiju je majku odnelo upravo ukleto jezero. Da li će naposletku sve misterije biti rešene?

Naslov koji je pozitivno iznenadio gledaoce

Psihološki triler, Caddo Lake, premijerno je stigao 10. oktobra na platformu Max. Ubrzo je postao najgledaniji naslov, dok je na stranici Rotten Tomatoes zabeleženo 79% pozitivnih recenzija. Ukoliko ste ljubitelji mračnih i atmosferičnih filmova, preporučujemo da pogledate ovaj novitet. Takođe, u slučaju da vam se dopada koncept vremenske petlje, možete pogledati serije Dark, Manifest ili pročitati roman Na pogrešnom mestu, u pogrešno vreme. Jedan od glavnih producenata jeste čuveni holivudski sineasta, M. Night Shyamalan. Režiju potpisuju Logan George i Celine Held, supružnici koji su pre toga zajedno režirali nekoliko epizoda popularnih serija Servant i Dark Matter. Glavne uloge tumače Dylan O’Brien, Eliza Scanlen i Lauren Ambrose. U nastavku ostavljamo oficijelnu najavu.

Učitati još
Zatvori