Filmski podsetnik: Šta gledamo tokom avgusta?
Filmski podsetnik: Šta gledamo tokom avgusta?

Filmski podsetnik: Šta
gledamo tokom avgusta?

Osmi mesec u godini donosi brojne premijere. Sledstveno tome, otvaramo novo poglavlje filmskog podsetnika i ističemo ostvarenja čiji dolazak na velika platna željno iščekujemo. Ovo su filmovi koji će obeležiti mesec avgust. Posebnu pažnju, očekivano, privlači naslov It Ends with Us. Glavnu ulogu u ovom filmu tumači Blake Lively, a premijera je zakazana za 8. avgust. Da li je istoimeni bestseller roman slavne književnice Colleeen Hoover verno adaptiran – ostaje nam da saznamo.

Longlegs

Filmovi koji će obeležiti mesec avgust su žanrovski raznoliki, a među njima je triler s elementima horora, Longlegs. Ovo je trenutno najgledanije filmsko ostvarenje u američkim bioskopima. Uz zaradu, koja je za deset dana premašila 50 miliona dolara, film je prikupio pozitivne kritike i odličnu ocenu na relevantnim sajtovima.

U središtu radnje nalazi Lee Harper. Briljantnoj i otuđenoj FBI agentkinji predstoji da istraži čitav niz nerešenih ubistava iza kojih stoji tajanstveni Longlegs. Vreme ubrzano ističe, ona mora da pronađe ubicu dok ne počini još neki zločin. Međutim, sve postaje znatno komplikovanije kad Lee shvati da se iza svega krije neka zlokobna veza. Gledaoci su film uporedili s ostvarenjima The Silence of the Lambs, Seven i The Cell. Reditelj filma, Oz Perkins, je u nekoliko navrata istakao da su ga inspirisali upravo ovakvi filmski klasici. Film će se pojaviti u redovnoj bioskopskoj distribuciji od 1. avgusta. Glavne uloge tumače Maika Monroe, Nicolas Cage, Kiernan Shipka i Alicia Witt.

Alien: Romulus

Slavni sineasta Ridley Scott režirao je davne 1979. godine scifi remek-delo Alien. Potom su usledili nastavci – zahvaljujući kojima Alien postaje najpopularnija filmska franšiza svih vremena.

Sedmi deo, Alien: Romulus, stiže u bioskope 15. avgusta. U fokusu se nalazi grupa mladih istraživača. Tokom putovanja, oni pronalaze napuštenu svemirsku stanicu, a zatim odlučuju da preuzmu opremu koja se nalazi unutar nje. Međutim, sve kreće po zlu kad niz mračne hodnike Romulusa upoznaju neprijateljsku vrstu. Da li iko od njih može da preživi? Režiju i scenario potpisuje Fede Alvarez koji, između ostalog, stoji iza hvaljenih horor filmova Evil Dead i Don’t Breathe. Glavne uloge tumače Isabela Merced, Cailee Spaeny i Archie Renaux.

The Union

U filmski podsetnik za mesec avgust neizostavno upisujemo dugoočekivani naslov koji stiže na streming platformu Netflix. U pitanju je akcioni film The Union. Premijera je zakazana za 16. avgust.

U središtu radnje nalazi se Roxanne Hall, žena koja radi za špijunsku organizaciju Union. Zaplet nastaje u momentu kad nestane strogo čuvani spisak s imenima svih špijuna. Sledstveno tome, Roxanne regrutuje svog nekadašnjeg partner Mikea kako bi joj pomogao u delikatnom zadatku. Režiju potpisuje Julian Farino. Glavne uloge tumače Mark Wahlberg i Halle Berry.

Blink Twice

Nakon uspešne manekenske i glumačke karijere, Zoë Kravitz oprobala se u rediteljskoj ulozi. Film Blink Twice od samog starta izaziva veliku pažnju – a jednu od vodećih uloga tumači Channing Tatum. Premijera je zakazana za 22. avgust.

U središtu radnje nalazi se Frida, konobarica koja se na prvi pogled zaljubljuje u preduzetnika Slatera Kinga. Ubrzo je Slater poziva na udaljeno privatno ostrvo, a Frida bez premišljanja prihvata poziv. Iako se činilo da je dobar provod osiguran, zabavu najednom prekidaju misteriozni događaji. Kako bi preživela, glavna junakinja mora da složi kompleksnu slagalicu. Da li će rediteljski debi slavne glumice proći uspešno? Saznaćemo nakon premijere. Pored Channinga Tatuma, glavne uloge tumače Naomi Ackie, Adriana Arjona, Simon Rex i Geena Davis.

Učitati još
Zatvori