From The Big Screen to The Big Day: Filmovi u kojima su se glumci zapravo zaljubili
From The Big Screen to The Big Day: Filmovi u kojima su se glumci zapravo zaljubili

From The Big Screen to The Big Day: Filmovi u kojima su se glumci zapravo zaljubili

Filmovi u kojima su se glumci zapravo zaljubili. Pa, mnogo ih je. Kada se pomešaju fikcija i stvarnost, ponekad je rezultat epska ljubavna priča. Svakako, Holivud je pun istih – ali koliko njih je potrajalo? U nastavku teksta saznajte koji su se to parovi upoznali na snimanju filma, a da su i danas ostali zajedno – u vezi, ili u braku.

Filmovi u kojima su se glumci zapravo zaljubili

Goldie Hawn i Kurt Russell – film Swing Shift

Goldie Hawn i Kurt Russell kultni su holivudski par. Upoznali su se veoma mladi i to na snimanju mjuzikla The One and Only, Genuine, Original Family Band 1968. godine. Goldie je tada imala 21, a Kurt svega 16 godina. Tada je razlika u godinama uticala na to da ne postanu par – mada je privlačnost postojala već tada. Sedamnaest godina kasnije, dvojac je ponovo sarađivao, ovoga puta na filmu Swing Shift.

Nedugo zatim, Kurt i Goldie prvi put su u javnosti viđeni kao par. Danas, oni su jedan od najdugovečnijih (holivudskih) parova. U vezi su već 40 godina. Iako se nikada nisu venčali – institucija braka nikada ih nije preterano fascinirala – žive u skladu i harmoniji. Oboje imaju po jedno dete iz prethodnih veza. Ćerka Goldie Hawn je poznata glumica Kate Hudson, dok je sin Kurta, Boston Russell. Zajedno, imaju jedno dete, sina Wyatta Russella koji se rodio 1986. godine.

Eva Mendes i Ryan Gosling – film The Place Beyond the Pines

Ljubav na prvi pogled – tako bi Eva i Ryan opisali svoju vezu. Par se upoznao na snimanju filma The Place Beyond the Pines 2012. godine i već na premijeri filma je obelodanio vezu. Iako svoj privatni život čuvaju od očiju javnosti, ponekad javno jedno drugom izjave ljubav. Ryan Gosling održao je posebno emotivan govor na dodeli Golden Globes nagrada 2017. godine kada je dobio nagradu za film La La Land.

Zahvalio se Evi na podršci i žrtvovanju sopstvene karijere radi njegovog zahtevnog rasporeda. Eva je, svojom voljom svakako, odlučila da se posveti majčinstvu i uspešnu glumačku karijeru stavi on hold. Par ima dve ćerke, Esmeraldu i Amadu, rođene 2014. i 2016. godine.

Leighton Meester i Adam Brody – film The Oranges

Čuvena Blair Waldorf, glumica Leighton Meester, pronašla je svoje happily ever after sa glumcem Adamom Brodyjem. Par se upoznao na snimanju indie komedije, The Oranges. Od samog početka, duo se odlično slagao i izgradio prijateljstvo. Nedugo potom, na premijeri filma Some Girl(s), zvanično su se pojavili kao par. Nakon godinu dana zabavljanja, par se verio. Venčali su se naredne, 2014. godine. Iste godine ponovo su sarađivali na filmu, komediji Life Partners.

Naredne godine, two became three. Par je dobio ćerku, Arlo Day, a sina (čije ime nije poznato javnosti) 2020. godine. Iako cene privatnost, Leighton i Adam povremeno se pojavljuju zajedno na crvenom tepihu – a u intervjuima ne odolevaju a da ne kažu koliko su srećni što su pronašli jedno drugog.

Penélope Cruz i Javier Bardem – film Vicky, Cristina, Barcelona

Penélope i Javier upoznali su se 1992. godine na snimanju filma Jamón, Jamón. Iako su danas možda i najpoznatiji španski par (u Holivudu), vezu nisu započeli sve do 2007. godine. Tada su ponovo sarađivali i to na filmu Woodyja Allena, Vicky, Cristina, Barcelona. Ubrzo su postali i poznati kao Španci koji su prvi dobili Oskare u svojim kategorijama.

Naime, Javier je 2007. dobio Oskara u kategoriji za Najbolju glavnu mušku ulogu za film No Country for Old Men. Godinu dana kasnije, u kategoriji Najbolje glavne ženske uloge proslavila se i Penélope, i to sa filmom Vicky, Cristina, Barcelona. Venčali su se 2010. godine i imaju dvoje dece, sina Lea i ćerku Lunu. Pored gorepomenutih filmova, sarađivali su i na ostvarenjima The Counselor, Loving Pablo i Everybody Knows.

Blake Lively i Ryan Reynolds – film Green Lantern

Blake Lively i Ryan Reynolds jedan su od najvoljenijih holivudskih parova. Upoznali su se na snimanju filma Green Lantern 2011. godine, a vezu su započeli naredne. Za razliku od većine parova o kojima smo pisali u ovom tekstu, Blake i Ryan ne prezaju od toga da javno jedno drugom iskazuju reči ljubavi i podrške. Njihove Instagram objave pune su humora i dokaz su tvrdnje – couples that laugh together, stay together.

Lively i Reynolds ipak imaju jedno pravilo kog se pridržavaju kako bi uživali u harmoničnom odnosu. Ono glasi da nikada ne rade istovremeno i da se ne odvajaju na duži vremenski period. Kako je Blake izjavila, održavanje tog pravila zahteva mnogo truda i finansijskog planiranja, ali ono funkcioniše. Par ima četvoro dece.

Učitati još
Zatvori