Filmski maraton: Jennifer Lopez
Filmski maraton: Jennifer Lopez

Filmski maraton: Jennifer Lopez

Otvaramo novi filmski maraton, dok je ovom prilikom fokus postavljen na Jennifer Lopez. Iako su svi imali velika očekivanja od njenog novog SF filma Atlas, ipak se ispostavilo da je slavna glumica i pevačica snimila još jedan naslov koji ne zavređuje bilo kakvu pažnju. Kritičari su ubedljivo bili negativno nastrojeni po pitanju ove SF akcione drame, te je uspela da prikupi samo 19 % pozitivnih recenzija na stranici Rotten Tomatoes. Uprkos tome što se nalazi na vrhu liste najgledanijih ostvarenja na  Netflixu, evidentno je da ni ljubitelji lika i dela latino dive nisu ostali blagonakloni na ovaj visokobudžetni promašaj.

Sledstveno tome, otvaramo filmski maraton i prisećamo se naslova koji su obeležili bogatu glumačku karijeru Jennifer Lopez, koja seže trideset godina unazad.

Money Train (1995)

Filmski maraton tradicionalno otvaramo uz Money Train. Uloga u ovom kriminalističkom filmu bila je svojevrsna prekretnica za dalju karijeru Jennifer Lopez. Zbog brojnih ikoničnih scena, Money Train se ubraja u kultne filmove s početka devedesetih godina XX veka.

U središtu radnje nalaze se usvojena braća, John i Charlie Robinson. Obojica rade kao tranzitni policajci. Međutim, jedan od njih je predan poslu, dok se drugi bavi različitim malverzacijama. Nakon što ostane bez posla i zapadne u kockarske dugove, Charlie odlučuje da opljačka voz koji prenosi vreće pune novca. Čitava situacija postaje komplikovana kad se u priču uplete zanosna službenica, Grace Santiago, prema kojoj obojica gaje simpatije. Da li će naposletku John i Grace prihvatiti Charliev suludi pljačkaški plan – saznajte u izvrsnom akcionom filmu Money Train. Pored Jennifer Lopez, glavne uloge tumače Wesley Snipes i Woody Harrleson.

Out of Sight (1998)

Out ot Sight jeste američka krimi drama s elementima crnog humora, nastala u režiji slavnog Stevena Soderbergha. Ovde Jennifer Lopez beleži najznačajniju filmsku ulogu, zahvaljujući kojoj osvaja brojna priznanja. Film je snimljen po istoimenom bestseller romanu Elmorea Leonarda.

Harizmatični kriminalac, Jack Foley, uz pomoć prijatelja uspeva da pobegne iz zatvora. Sled događaja nameće da se u  trenutku njegovog bekstva ispred zatvorske jedinice zatekne Karen Sisco. Sledstveno tome, Jack odlučuje da kidnapuje detektivku. U prvim momentima među njima se javlja velika netrpeljivost, koja potom prelazi u obostranu simpatiju. Međutim, čim joj se pruži prva prilika, Karen spretno beži. Kako Jack i njegov partner planiraju veliku pljačku dijamanata, ona odlučuje da im uđe u trag i tako ih osujeti u pljačkaškoj nameri. Pored Jennifer Lopez, glavnu ulogu tumači George Clooney.

The Cell (2000)

Početak novog milenijuma, Jennifer Lopez  obeležila je ulogom u filmu The Cell. Vizuelni spektakl nastao je u režiji Tarsema Singha, koji se devedesetih proslavio zahvaljujući muzičkim spotovima. Osim odlične zarade, psihološki triler s elementima horora ostaje i dan-danas upamćen po autentičnoj radnji, futurističkim kostimima i vrhunski razrađenim specijalnim efektima.

Uz pomoć inovativne eksperimentalne metode, psihoterapeutkinja Catherine Deane neprestano pokušava da uđe u podsvest dečaka koji je pao u komu i, tako ga izleči. Istovremeno, serijski ubica ulazi u katatonično stanje, što komplikuje pronalazak žene koju je oteo. Kako bi uspešno pronašli poslednju žrtvu, FBI-a agenti dolaze na ideju da im u tome pomogne Catherine. Uskoro, ona ulazi u svest ubice, no tamo je čekaju brojne stravične scene – koje istovremeno postaju opasne po njen život. Da li će naposletku uspeti da reši slagalicu strave i, izađe iz moždanih ćelija serijskog ubice? Glavne uloge tumače Jennifer Lopez, Vincent D’Onofrio, Vince Vaughn i Colton James.

El Cantante (2006)

El Cantante, ubraja se u red najuspešnijih biografskih filmova svih vremena. Glavne uloge tumače Jennifer Lopez i njen tadašnji suprug Marc Anthony. S tim u vezi, filmski maraton završavamo s pričom o životu Hectora Lavoe.

U središtu radnje nalazi se nekrunisani kralj salse, Hector Lavoe. Portorikanski muzičar stekao je veliku popularnost tokom šezdesetih i sedamdesetih godina XX veka. A zahvaljujući njemu latino zvuk postaje rasprostranjen širom sveta. Za kratko vreme Lavoe je nanizao brojne hitove, a glavnu podršku na putu slave pružala mu je supruga Puchi. Ipak, slava i ljubav ga nisu zaštitile od brojnih poroka. Kako je vreme odmicalo, on postaje zavisan od heroina i alkohola – što ga krajem osamdesetih godina baca u zaborav. Tu se tragična priča ne završava – jer slavni muzičar nakon nesreće ostaje bez sina. Dok naposletku umire usled komplikacija izazvanih virusom AIDS-a.

Učitati još
Zatvori