Filmski maraton: Matthew Perry
Filmski maraton: Matthew Perry

Filmski maraton: Matthew Perry

Dok pišemo ovo, ne možemo da izbacimo misao iz glave da gledanje serije Friends nikada neće biti isto. Doza sete i melanholije je prisutna, i to u velikoj meri. Naime, Matthew Perry, omiljeni nam Prijatelj je preminuo 28. oktobra u svojoj kući u Los Anđelesu. Reč tuga nije dovoljna da opiše ono kako smo se osećali kada smo pročitali ovu vest. Širom sveta, poklonici ove glumačke ikone i izvrsnog komičara odaju mu počast kroz razne načine. Ispred zgrade u kojoj su snimani Friends možemo videti cveće i sveće, ulični umetnici slikaju njegov portret, dok je Charlie Puth na svom koncertu otpevao pesmu I’ll be there for you, pred desetina hiljada ljudi. Emocije koje je izazvao, kako kod publike na samom koncertu, tako i kod one širom sveta, su bile snažne. Nastavno na to, odlučili smo da i mi, koliko je u našoj moći, napravimo omaž omiljenom nam glumcu koji je ulepšao određeni period, verujemo, svačijeg života. Predstavljamo vam tri filma Matthewa Perryja koje bi trebalo da odgledate, i koja će vas zasigurno dobro nasmejati.

Fools Rush In

Redatelj Andy Tennant i scenaristinje Katherine Reback i Joan Taylor donose nam priču o nesavršenoj ljubavi koja se događa u trenu. Glavni glumački dvojac čine Matthew Perry, čija je prva velika uloga upravo u ovom ostvarenju, i Selma Hayek. Nit filma temelji se na kulturološkim razlikama između Alex i Isabel. Njihovo različito poreklo i porodične vrednosti predstavljaju prepreke za njihovu romansu, ali se njih dvoje ipak stoički bore. Ono što ovo ostvarenje čini posebnim je toplina i iskrenost koju Perry i Hayek donose kroz svoje likove. Takođe, možemo i da naučimo ponešto, poput toga koliko je zapravo važno razumevanje i tolerancija u svakom odnosu. Bilo da je to romantičan, prijateljski ili porodičan odnos –  to je ono što je najbitnije.

Three to Tango

Radnja filma prati Oscara Novaka, čiji lik tumači Matthew Perry. Njegova najveća briga je činjenica da je zaljubljen u ljubavnicu svog šefa koja takođe misli da je on gej. Već iz ove sumrizacije možemo naslutiti kako ova komplikovana priča može da izgleda. Ljubavni trouglovi su uvek messy, ipak, sa Perryjem u glavnoj ulozi, znamo da nas očekuje doza kvalitetne zabave i dobrog smeha. Briljantan je u ulozi klasičnog nespretnog junaka. Ako ste u potrazi za dobrom romantičnom komedijom, sa ovim odabirom definitivno nećete pogrešiti.

The Whole Nine Yards

The Whole Nine Yards, donosi neverovatno raznoliku glumačku postavku koja ne samo da privlači, već i zasigurno drži pažnju tokom trajanja ovog filma. Redatelj Jonathan Lynn i scenarista Mitchell Kapner donose ostvarenje, koje možda neće prijati svima, ali će definitivno ostati upamćeno. Radnja prati život običnog zubara, čiji se život znatno menja kada se poznati gangster useli u njegov komšiluk. Glavnu ulogu tumači Mathew Perry, zajedno sa sjajnom ekipom koju čine Bruce Willis, Michael Clarke Duncan, Amanda Peet i Rosanna Arquette. Mislimo da ne treba više išta dodati. Sigurni smo da smo vas već zainteresovali.

Foto: Instagram @filmfilemedia / IMBD/ Youtube

Učitati još
Zatvori