Filmski maraton: Reperi kao glumci Vol. 2
Filmski maraton: Reperi kao glumci Vol. 2

Filmski maraton: Reperi kao glumci Vol. 2

Nedavno smo vam ispisali listu filmova u kojima najuticajni rep izvođači izlaze iz zone komfora muzičke industrije i svoj glumački talenat nastoje da prikažu, ne samo u spotovima, već i na velikom ekranu. Danas nastavljamo započet niz – buckle up, jer sledi Filmski maraton: Reperi kao glumci Vol. 2.

Filmski maraton: Reperi kao glumci Vol. 2

Ice Cube u filmu Boyz N The Hood (1991)

Legenda repa, Ice Cube, rekli bismo da se pored muzičke karijere, profesionalno bavio glumom s obzirom na broj filmova u kojima je igrao glavne uloge. Bilo kako bilo, Boyz N The Hood bio je prvi dugometražni film Ice Cube-a. Film je režirao John Singleton koji se 1991. godine našao u trci za Oskara, čineći ga najmlađim nominovanim rediteljem u dotadašnjoj istoriji dodele.

Ice Cube tih godina više nije bio član N.W.A. matične rep grupe i ubrzo izbacuje drugi studijski album pod nazivom Death Certificate.

Tupac u filmu Poetic Justice (1993)

Lice rep muzike i jedan od začetnika hip hop zvuka kakav poznajemo danas svoj glumački talenat nije dugo krio, te je u nekoliko navrata tumačio glavne likove na velikim ekranima. Prvi među njima je bio Juice iz 1992. godine, a zatim, samo godinu dana kasnije izlazi i romantična drama Poetic Justice u kojoj glavnu žensku ulogu tumači niko drugi do Janet Jackson. Istovremeno Tupac objavljuje drugi studijski album Strictly 4 My Life N.I.G.G.A.Z.

T.I. u filmu ATL (2006)

Debi film repera T.I.-ja, na kojeg neretko publika zaboravlja, a čija muzika je izvršila vidljiv uticaj unutar muzičke industrije, govori o tinejdžeru Rashadu koji je odrastao u Atlanti. Rashada tumači upravo T.I. a ostatak glumačke ekipe čine Evan Ross, Lauren London, i Big Boi član hip hop grupe Outkast. Iste godine kada je izašao film ATL, T.I. bio je nominovan za Grammy nagradu u nekoliko kategorija, uključujući i one za najbolji rep album (King) i rep izvođača godine.

@asaprockyszn

A$AP Rocky u filmu Dope (2015)

Asap Rocky u ulozi lokalnog dilera Doma u filmu Dope jedan je od trenutaka u istoriji hip hop-a koji svakako nećemo zaboraviti i takmiči se sa nedavnom fotografijom repera u moshpitu koju Tyler, The Creator još uvek drži kao profilnu fotografiju na svom Instagram nalogu. Ipak, ono što zaista ne možemo da mu osporimo jeste glumački talenat, koji je pokazao i u ostvarenjima poput Zoolender 2 i Popstar: Never Stop Stopping.

@charmcitykings

Meek Mill u filmu Charm City Kings (2020)

Kada bismo morali da izdvojimo najznačajniji film u poslednjih nekoliko godina, a da glavne uloge tumače neki od najboljih repera današnjice to bi svakako bio film Charm City Kings – potresna priča o odrastanju i tri mlada tinejdžera iz Baltimora koja otkrivaju čari čuvene gradske kulture dirt bike-a, a ubrzo bivaju uhvaćeni u više od nekoliko nedozvoljenih i opasnih aktivnosti. Iako ovo nije debi film Meek Mill-a svakako je značajniji od urbane niskobudžetne drame Streets iz 2011. godine.

Foto: Profimedia, Instagram

Učitati još
Zatvori