First look: Timothée Chalamet kao Bob Dylan u novom biografskom filmu
First look: Timothée Chalamet kao Bob Dylan u novom biografskom filmu

First look: Timothée Chalamet kao Bob
Dylan u novom biografskom filmu

Snimanje novog biografskog filma o Bobu Dylanu je počelo. Imenovan A Complete Unknown, radnja filma prati život ikoničnog muzičara, ujedno i dobitnika Nobelove nagrade za književnost, Boba Dylana. Režiju potpisuje James Mangold, a proslavljenog muzičara će tumačiti, niko drugi do, glumac Timothée Chalamet. Set fotografija sa snimanja u Njujorku uveliko kruži na internetu, na kojim možemo videti 28-godišnjeg glumca transformisanog u Boba Dylana.

Timothée Chalamet

Film A Complete Unknown prati početak karijere Boba Dylana, fokusirajući se na njegovo pojavljivanje na njujorškoj folk muzičkoj sceni tokom 1960-ih godina. Iako je produkcija filma bila ometana pandemijom i štrajkom SAG-AFTRA, film je zadržao podršku od strane samog Dylana, koji je režiseru Jamesu Mangoldu pomagao oko scenarija, te mu je dao detaljne anotirane beleške.

Na fotografijama sa snimanja filma, koje se odvijalo u Njujorku ovog vikenda, Chalamet je prikazan u vojnički zelenoj jakni i tzv. newsboy cap. Njegov kostim izazvao je mešavinu uzbuđenja i šala među fanovima. Komentari su bili razni, od toga da uopše ne liči na Dylana, do komentara da Timothée Chalamet liči na Fivala, animiranog miša u filmu An American Tail. Bilo kako bilo, mi ne možemo da dočekamo da pogledamo Chalameta u ovoj ulozi.

Ono što je posebno interesantno je to da će zapravo Chalamet sam pevati u filmu. Naime, glumac je angažovao vokalne i dijaletske trenere koji su radili sa Austinom Butlerom na filmu Elvis. Ako je sudeći po uspehu pomenutog filma, i pohvalama koje je Butler dobio za ulogu Elvisa, očekujemo da će ovi treneri pokazati svoje sposobnosti i na Chalametu. Chalameta smo zavoleli u filmu Call Me By Your Name. Za ulogu Eliota bio je nominovan za nagradu Oskar. Sa tim u vezi, uopšte ne sumnjamo da će verno odigrati proslavljenog muzičara.

Foto: Profimedia

Učitati još
Zatvori