Ovo su tri francuske binge-worthy serije koje na Netflixu gledamo pred ovogodišnje Olimpijske igre
Ovo su tri francuske binge-worthy serije koje na Netflixu gledamo pred ovogodišnje Olimpijske igre

Ovo su tri francuske binge-worthy serije koje na Netflixu gledamo pred ovogodišnje Olimpijske igre

Dobrih serija nikad dosta. Nakon što smo otkrili koje su to španske serije obeležile prošlu godinu  prelazimo na francuske serije. Serija na ovom jeziku je nebrojano, ali mi ovog puta izdvajamo skorija ostvarenja. Pa tako u susret ovogodišnjim Olimpijskim igrama vežbamo francuski jezik uz ova ostvarenja.

Call My Agent (2015-2020)

Ukoliko ste se pitali kako je to raditi u agenciji za talente u Parizu, Call My Agent je serija za vas. Priča kroz četiri dinamične sezone prati živote agenata i njihove privatne i poslovne (slatke) muke. Možemo reći da je ova serija i preteča (popularnijoj) Emily in Paris, čija četvrta sezona samo što nije stigla.

Kako je to poslovati sa najpoznatijim glumcima i šta se krije iza imidža uspešne agencije otkriva ovo televizijsko štivo, dostupno na Netflixu. Odličan izbor za sve ljubitelje showbizz-a, kancelarijske drame, ali i Pariza i dobre muzike.

The Chalet (2017-2018)

The Chalet, odnosno Koliba je televizijski triler stvoren za bindžovanje. Serija počinje razgovor psihologa sa jedinim preživelim u incidentu koji se dogodio u kolibi u francuskim Alpima.

Insistiranje ispitivanog na prisustvu žene koja navodno ni ne postoji budi intrigu već u prvim kadrovima i uvlači nas u priču. Ova mini-serija odličan je izbor za maratonsko vikend gledanje, a dostupna je na Netflixu.

Lupin (2021-)

Serija Lupin je akciona drama o Assanu Diopu, lopovu-džentlmenu koji je inspirisan avanturama Arsèna Lupina. On je na misiji da osveti čast svog oca koji je pretrpeo nepravdu nanetu od strane bogate francuske porodice. Sa fantastičnim Omarom Syom u glavnoj ulozi, Lupin počinje tako što saznajemo da je Assanovom ocu nameštena krađa skupocene ogrlice. Zbog takve optužbe, njegov otac okončava sopstveni život u zatvoru, nakon čega se Assan prepušta čitanju.

Njegovu pažnju privući će knjiga o Lupinu – i promeniće mu tok života. Prepuna obrta, serija Lupin držaće vašu pažnju od početka do kraja. Sa po pet epizoda u prvoj i drugoj, i sedam epizoda u trećoj sezoni, Lupin je binge-worthy. Good news: četvrta sezona ove francuske serije stiže u oktobru, a visoka ocena (7,5)  na IMDb-ju svakako ne škodi.

Foto: IMDb

Učitati još
Zatvori