Jesenja atmosfera na ekranima: Tri serije koje treba da pogledate ako volite „Gilmore Girls“
Jesenja atmosfera na ekranima: Tri serije koje treba da pogledate ako volite „Gilmore Girls“

Jesenja atmosfera na ekranima: Tri serije koje treba da pogledate ako volite „Gilmore Girls“

Serija Gilmore Girls jedna je od onih koja je apsolutni must u jesenjim mesecima. Porodični odnosi, ušuškane noći uz junk food i filmove, šetnje kroz hladne ulice Stars Hollow-a i beskonačne šoljice kafe…

Gilmore Girls evocira jesenje raspoloženje kao gotovo nijedna serija. Dok nemamo problem sa tim da iznova i iznova gledamo to televizijsko ostvarenje, povremeno poželimo da pogledamo nešto novo – ali sličnog vibe-a. Zbog toga, ovih dana rotiramo tri serije koje su slične Gilmore Girls. Saznajte zašto ih volimo.

Serije poput Gilmore Girls


Modern Family

Dok je Modern Family sitkom, a Gilmore Girls više dramedija, ove serije ipak imaju mnogo toga zajedničkog. Pre svega, u samoj srži jeste porodica, odnosno porodični odnosi. Gilmorove, odnosno Lorelai i Rory su majka i ćerka koje navigiraju život u malom (fiktivnom) gradu Stars Hollow u Konektikatu – gde je naizgled uvek jesen.

Sa druge strane, radnja Modern Family smeštena je u Los Anđeles. Ipak, ukoliko volite porodičnu dinamiku i sve njene humoristične i dramatične momente prikazane na malim ekranima, ovaj sitkom je must-watch.

Desperate Housewives

Desperate Housewives, serija koja je pre samo nekoliko dana proslavila 20. godišnjicu, po mnogo čemu jeste ona koja mora da se nađe na listi Serije poput Gilmore Girls. Iako je unikatna i serija koja je umnogome promenila žanr drame, komedije i sapunice, u njoj ima nešto što nam pruža familiar, cozy vibe.

Ova serija proslavila je brojne glumce i glumice. Eva Longoria, Felicity Huffman, Marcia Cross, Teri Hatcher i Nicollette Sheridan ostvarile su glavne uloge koje pamtimo. Brenda Strong dokazala je da naracija kao forma pripovedanja u seriji definitivno nije prevaziđena. James Denton, Doug Savant i Richard Chavir predvodili su mušku glumačku postavku i dokazali da se tango zaista igra u dvoje.

Možda zbog toga što je, poput Gilmore Girls, smeštena u mali fiktivni grad gde svakog poznaje svakog. Možda zbog fokusa na međuljudske – i to prvenstveno prijateljske i porodične odnose. Nismo sigurni, ali Desperate Housewives je ona serija koju, poput Gilmore Girls, uvek možemo da gledamo. U tome, ipak, posebno uživamo u jesenjim danima.

DESPERATE HOUSEWIVES / foto: ABC / Everett / Profimedia

Gossip Girl

Ako ste voleli seriju Gossip Girl, volećete i ova ostvarenja, a ako volite Gilmore Girls – volećete i Gossip Girl. Jesen, iako viđena kroz drukčiji objektiv, u srži je obe serije. Gossip Girl podjednako je ikonična serija ranih dvehiljaditih kao što je i Gilmore Girls. U popularnoj kulturi, reference na ovo televizijsko ostvarenje gotovo su svakodnevne. Modni, glumački – i njujorški momenti su ikonični u Gossip Girl. Ipak – i porodična dinamika veliki je deo ove serije i zbog toga možemo reći da spada u listu zvanu serije poput Gilmore Girls. Fun fact – ako niste znali, sve epizode serije Gossip Girl dobile su imena po filmovima – saznajte više o tome.

Foto: IMDb / Profimedia

Učitati još
Zatvori