Pojavile su se prve fotografije sa snimanja filma „Gladiator 2“ – i sada ga željno iščekujemo u bioskopima
Pojavile su se prve fotografije sa snimanja filma „Gladiator 2“ – i sada ga željno iščekujemo u bioskopima

Pojavile su se prve fotografije sa snimanja filma „Gladiator 2“ – i sada ga željno iščekujemo u bioskopima

O nastavku filma Gladiator već dugo se govori. Više od dve decenije nakon kultnog prvog dela filma stiže nastavak, jednostavnog imena Gladiator 2. Dok je već neko vreme poznato da će u glavnim ulogama igrati Paul Mescal i Pedro Pascal, te da režiju ponavlja Ridley Scott, na fotografije sa samog snimanja čekali smo neko vreme. Sada su se iste (konačno) pojavile – prelistali smo (virtuelni) album.

The history always repeats itself

Filmsko ostvarenje Gladiator jednog od najznačajnijih reditelja današnjice, Ridleya Scotta, 2000. godine nominovano je za 12, a ponelo je čak pet Oskara. Među nagradama našle su se i one za Najbolji film i Najboljeg glavnog glumca – Russella Crowea.

Uloga rimskog generala koji postaje gladijator ne samo što mu je donela nagradu Akademije, već mu je značajno promenila karijeru, lansirajući ga na sam vrh najboljih glumaca današnjice. Sada će njegov naslednik Paul Mescal igrati glavnu ulogu, i to sina Lucille (Connie Nielsen) i Maximusa (Crowe). Nakon što je Maximus dao život za preokret Rimskog carstva, njegov sin Lucius (Mescal) će, zasigurno, pokušati da osveti očevo ime.

Gladiator 2 – film o kom svi pričaju

Film iz 2000. i jeste završen na način koji je obećavao nastavak. Mladi Lucius rođen je nakon smrti Maximusa, čiji je dramatični život – i još dramatičnija smrt – svakako od malih nogu uticala na Luciusa. Connie Nielsen kao Luciusova majka Lucilla repriziraće svoju ulogu. Za razliku od ostalih, izmišljenih likova, lik Lucille baziran je na stvarnoj ličnosti – ćerki vladara Marcusa Aureliusa. U stvarnosti, Lucilla je zaista pokušavala da utiče na razvoj Rima koji je preusmeren nakon smrti njenog oca.

Tako će film Gladiator 2 nastaviti da prati njenu, kao i priču njenog sina, sada odraslog muškarca sa sopstvenom porodicom. Pedro Pascal tumačiće Marcusa Acaciusa, rimskog generala, dok će Joseph Quinn igrati beskrupuloznog cara Getu.

All star cast

Pored Mescala, Nielsen, Pascala i Quinna, u filmu Gladiator 2 igraće i Denzel Washington. U ulogama će biti i Fred Hechinger, kog znamo iz serije The White Lotus, kao i Tim McInnerny, glumac iz filma Notting Hill.

Najverovatnije, film ćemo u bioskopima gledati od 22. novembra ove godine.

Foto: Instagram (@rafhits)

Učitati još
Zatvori