Sve epizode serije „Gossip Girl“ dobile su ime po filmovima – izdvajamo neke od kultnih
Sve epizode serije „Gossip Girl“ dobile su ime po filmovima – izdvajamo neke od kultnih

Sve epizode serije „Gossip Girl“ dobile su ime po filmovima – izdvajamo neke od kultnih

Serija Gossip Girl – njene epizode – i filmovi povezani su na poseban način. Sada već kultna serija ranih dvehiljaditih deo je razgovora i popularne kulture i danas. Prepuna ikoničnih referenci, mode i glumačke postavke koja je veoma relevantna na holivudskoj sceni i danas, Gossip Girl je serija koju uvek možemo da gledamo, iznova i iznova. Ipak, čak i najveći fanovi možda nisu znali da postoji određena povezanost između nekih od najpoznatijih filmova i ove serije.

Naime, sve epizode serije Gossip Girl dobile su imena po filmova. Neke od njih direktne su reference na filmska ostvarenja, dok su neka imena epizoda nastala kao igra reči na originalni naslov. U nastavku, izdvajamo nama omiljene epizode koje su imena dobila po ikoničnim filmovima.

Gossip Girl epizode koje se zovu kao popularni filmovi


The Wild Bunch

Druga epizoda prve sezone, The Wild Brunch, dobila je ime po čuvenom filmu iz 1969, The Wild Bunch. Film je bio nominovan za dva Oskara i prati grupu odmetnika koji planiraju poslednji kriminalni akt na zapadu Amerike.

U seriji, epizoda prati malo drukčiju grupu odmetnika – onu srednjoškolsku i dramu koja se odvija nakon žurke Kiss on the Lips.

Roman Holiday

Roman Holiday čuveni je film sa Audrey Hepburn i Gregory-jem Peckom. U seriji Gossip Girl, mnogo je referenci upravo na Audrey, njen život i karijeru. To je posebno slučaj kada govorimo o liku Blair Waldorf – i sami stilisti koji su radili na seriji izjavili su da je njen ormar inspirisan Audrey i njenim stilom. Tako ne čudi da je (bar) jedna epizoda dobila naziv po ovom filmu – i to bez igre reči.

Epizoda Roman Holiday iz prve sezone serije prati Božićne proslave ekipe u Njujorku. Fokus je, naravno, na Blair, čiji otac dolazi kući za praznike sa neočekivanim gostom – svojim dečkom, Romanom.

The Dark Knight

The Dark Night treća je epizoda druge sezone Gossip Girl. Mračna atmosfera prati probleme Serene i Dana, koji, zaglavljeni u liftu, bivaju prinuđeni da se suoče sa problemima u ljubavnoj vezi. S druge strane grada – i Blair i Chuck razgovaraju o svom odnosu i nestanku strasti iz veze. Mračna noć u seriji, a mračni vitez na filmu.

Ostvarenje The Dark Knight iz 2008. reditelja Christophera Nolana nalazi se na visokom trećem mestu IMDb-jeve liste najbolje ocenjenih filmova. Sa ocenom 9.0, The Dark Knight je priča o Jokeru i Batmanu, nagrađena sa dva Oskara.

The Godfather: Part II

Film koji traje preko tri sata a koji vredi pogledati jeste The Godfather: Part II. Jedan od najpoznatijih filmova ikada, nastao u režiji Francisa Forda Coppole, priča je o porodici Corleone. Nakon što je prvi deo filma iz 1972. u fokusu imao priču o nasledstvu mafijaša Don Vitoa Corleonea, film iz 1974. osvrnuo se na njegovu mladost i uzdizanje do vrha kriminalne grupe.

Serija Gossip Girl dala je omaž filmu na svoj način, nazvavši osmu epizodu treće sezone The Grandfather: Part II. Grandfather in question jeste William van der Bilt, Nateov deda. Priča je, svakako, manje ozbiljna od one filmske, ali zabavna nonetheless.

Gone Maybe Gone

Gossip Girl epizode + filmovi pokazali su se kao odlična praksa scenaristima. Inspiracije svakako nije manjkalo, a naslovi epizoda u Gossip Girl duhoviti su, dvosmisleni i zanimljivi. Filma Bena Afflecka Gone Baby Gone iz 2007. inspirisao je prvu epizodu poslednje, šeste sezone.

Film prati dva detektiva u Bostonu koju istražuju šta stoji iza kidnapovanja devojčice – i kroz taj slučaj proživljavaju profesionalnu, kao i ličnu krizu. U seriji Gossip Girl, ekipa prijatelja traži Serenu koja je nestala bez traga.

Foto: IMDb / Instagram (@gossipgirl)

Učitati još
Zatvori