„Here“: Film sniman u jednom kadru, a u glavnoj ulozi je Tom Hanks decenijama mlađi – pogledajte trailer
„Here“: Film sniman u jednom kadru, a u glavnoj ulozi je Tom Hanks decenijama mlađi – pogledajte trailer

„Here“: Film sniman u jednom kadru, a u glavnoj ulozi je Tom Hanks decenijama mlađi – pogledajte trailer

Tom Hanks, jedan od najvoljenijih glumaca u Holivudu, poznat po svojoj svestranosti i harizmi, ponovo je u epicentru filmskih dešavanja. Naime, ponovo se udružuje sa Robin Wright i rediteljem Robertom Zemeckisom u novom filmu Here. Ovaj dugoočekivani projekat donosi ponovno okupljanje tima koji je stvorio legendarni film Forest Gump. Film Here je adaptacija grafičkog romana Richarda McGuirea iz 2014. godine i obećava jedinstveno filmsko iskustvo. Here se odvija tokom jednog veka na jednoj lokaciji, pri čemu kamera ostaje fiksirana unutar jednog doma tokom celog trajanja filma.

Here – film sniman u jednom kadru

Gledaoci će biti svedoci priča različitih generacija ljudi koji su živeli u tom domu, sa Tomom Hanksom i Robin Wright u centralnim ulogama. Određeni mediji prenose da perspektiva kamere ostaje ista, ali se sve oko nje menja, što predstavlja ambiciozan narativni koncept. Hanks tumači lik baby boomer-a Richarda, dok Wright igra njegovu tinejdžersku devojku i kasniju suprugu Margaret. Kroz kombinaciju tradicionalne šminke i digitalne tehnologije podmlađivanja, Hanks će izgledati mladoliko kao tinejdžer. Međutim, u isto vreme (tokom filma) će izgledati i kao 80-godišnjak, što dodaje dodatnu dimenziju filmu. Prema određenim medijima, u filmu se pojavljuju i drugi likovi koji su živeli u tom domu tokom vremena.

here
here

Right here is where we want to be

Iako publika nije uvek prihvatila efekte podmlađivanja, mnogi reditelji su pokušali da impresioniraju ovom tehnologijom. Na primer, Martin Scorsese, Ang Lee i James Mangold koristili su ove efekte za velike zvezde poput Roberta De Nira (The Irishman), Willa Smitha (Gemini Man) i Harrisona Forda (Indiana Jones and the Dial of Destiny), ali nisu svi gledaoci bili uvereni u rezultate. Određeni mediji prenose da je George Miller izjavio da su ga nesigurni efekti podmlađivanja u filmovima poput The Irishman naveli da ne podmladi Charlize Theron za svoj Mad Max prequel Furiosa, jer tehnologija još uvek nije dovoljno napredna.

Here će premijerno biti prikazan u bioskopima 15. novembra, u distribuciji Sony-ja. U nastavku možete pogledati trailer.

Foto: IMDB, YouTube

Učitati još
Zatvori