„Hotel***“: Režiser Ivan Marinović za Journal otkriva detalje nove serije sa Nikolom Đuričkom u glavnoj ulozi
„Hotel***“: Režiser Ivan Marinović za Journal otkriva detalje nove serije sa Nikolom Đuričkom u glavnoj ulozi

„Hotel***“: Režiser Ivan Marinović za Journal otkriva detalje nove serije sa Nikolom Đuričkom u glavnoj ulozi

Hotel*** je nova serija o kojoj se uveliko priča svuda, a prva klapa pala je krajem septembra. O seriji se, između ostalog, priča zato što u njoj glumi Nikola Đuričko, naš proslavljeni glumac koji trenutno živi u Americi. Šta znamo osim toga?

Reditelj serije je crnogorski autor hit filmova Igla ispod praga i  Živi i zdravi te očekujemo odličnu zabavu. Zapratili smo zvanični nalog serije. Detalje iza kamere ali i prvu zvaničnu najavu za Journal nam donosi Ivan Marinović.

Serija Hotel***

Iza serije Hotel*** stoje kreatori Jelena Wolf i Zoran Lisinac i produkcijski tim Subplot, čiju smo seriju Popadija pratili na TV Prvoj. Serija Hotel*** imaće 15 epizoda u kojima pratimo upravljanje hotelom sa skromne tri zvezdice. Zaplet serije je izgrađen oko želje menadžmenta da hotel osvoji četvrtu zvezdicu i uđe u čuvenu uniju evropskih hotela. Ovaj poduhvat prate mnoge teškoće i zavrzlame, naravno uz puno humora.

Uloge tumače: Nikola Đuričko, Suzana Lukić, Nataša Aksentijević, Miloš Đorđević, Semir Gicić, Aleksandar Meda Jovanović, Nina Čudić, Andrija Dabanović, Nina Čudić i mnogi drugi.

Ivan Marinović, Serija Hotel, subplot, najava, TV Prva
Behind the Scene, Ivan Marinović u radu sa Nikolom Đuričkom, foto: Marko Kažić, direktor fotografije
  • Kako je došlo do snimanja serije Hotel***?

Dobio sam poziv od Subplot produkcije i kreatora serije Jelene Wolf i Zorana Lisinca. Oni su nakon uspeha Popadije dogovorili nove projekte sa Prvom TV i Hotel*** (tri zvezdice u naslovu su bitne) je projekat koji su razvijali inspirisani što ličnim iskustvima što okruženjem. Brzo smo se razumeli da to mora da bude workingplace sitkom, uzbudljiv stilski koliko i urnebesan. Scenario potpisuje Maja Pelević, s tim da je nakon što sam ušao u tim meni povereno pet epizoda a zajedno sa kreatorima serije smo radili više ruka teksta, kroz svaku epizodu, tako da je pisanje bilo zajednički poduhvat.

Ivan Marinović, Serija Hotel, subplot, najava, TV Prva
prva klapa je zabeležena 23. septembra 2024. godine, foto: ljubaznošću produkcije
  • Otkud Nikola Đuričko u našim krajevima, kako ste počeli da sarađujete i kakvi su utisci?

On je bio u projektu i pre mene. Prilika da sarađujem sa Đuričkom me je i najviše motivisala da se priključim i posvetim projektu. Očekivao sam sve što dolazi sa glumcem tog iskustva i renomea, ali nisam mogao da pretpostavim kakav je to plejmejker, i koliki je raspon njegovog talenta i umeća. Njegova igra je omogućila i meni da idem korak dalje u vizuelnom i narativnom smislu, u odnosu na to šta bi bio uobičajen sitkom.

Moram i da napomenem da je čitav ansambl prepun talenta i šarma, tu su Aleksandar Meda Jovanović, Filip Hajduković, Danica Grubački, Suzana Lukić, Miloš Đorđević, Nataša Aksentijević, Andrija Dabanović, Nina Čudić, Semir Gicić, Oliver Conić, Joakim Tasić i drugi. Sjajno su se razigrali, svaki snimajući dan sa njima je prilično urnebesan.

Hotel***, Ivan Marinović, Serija Hotel, subplot, najava, TV Prva
Nikola Đuričko tumači ulogu upravnika Hotela sa tri zvezdice, foto: ljubaznošću produkcije
  • Kako je serija Hotel*** zamišljena?

Serija prati osoblje hotela sa tri zvezdice koje pokušava da ispuni preduslove da dobije četvrtu, kako bi nagovorili novu vlasnicu da hotel ne proda. Dabome iz epizode u epizodu njihovi pokušaji se završe uglavnom katastrofalnim rezultatima.

Hotel***, Ivan Marinović, Serija Hotel, subplot, najava, TV Prva
Suzana Lukić je jedna od glumica koju smo gledali i u seriji Popadija, foto: ljubaznošću produkcije
  • U autorskom potpisu imaš urnebesni humor. Šta možemo da očekujemo u novoj seriji? Po čemu je slična Igli ispod praga i Živima i Zdravima a po čemu se razlikuje?

Pomenuli ste moje autorske filmove koji se bave Crnom Gorom i Mediteranom. Ovo je nešto sasvim drugo. Biće sličnosti u empatijskom odnosu ka likovima, koji su čehovljevski kompleksni, nesavršeni karakteri, kao i u elaboriranom filmskom jeziku. Zajedno sa direktorom fotografije Markom Kažićem sam veoma ambiciozno pristupio jeziku ove serije, iako, kao i svaki sitkom, mora brzo da se snima.

Za sada uspevamo da pomerimo granice toga šta vizuelno serija ovog formata može da bude.

Takođe, Hotel*** je žanrovski gledano nesputana, čista komedija, dok su filmovi koje sam radio imali i puno drame i tuge u sebi. Hotel*** je mnogo vedriji u osnovi, i lepeza urnebesnog će biti drugačija jer uključuje sve vrste humora.

Hotel***, Ivan Marinović, Serija Hotel, subplot, najava, TV Prva, Nikola Đuričko
prema rečima Ivana Marinovića i na samom snimanju je urnebesno, foto: ljubaznošću produkcije
  • Kad očekujemo seriju Hotel***?

Premijera nas čeka od početka marta 2025. godine na Prvoj TV.

Photo: Marko Kažić, direktor fotografije i sve druge fotke ljubaznošću produkcije Subplot / Instagram @serija_hotel

Učitati još
Zatvori