Mugler slavi 50. rođendan dokumentarnim filmom koji nestrpljivo isčekujemo
Mugler slavi 50. rođendan dokumentarnim filmom koji nestrpljivo isčekujemo

Mugler slavi 50. rođendan dokumentarnim
filmom koji nestrpljivo isčekujemo

Deveti mesec definitivno jeste onaj koji u fokus stavlja modnu euforiju, kako predstavlja polaznu tačku svih Nedelja mode širom sveta. Sa Njujorka i street style-a Velike jabuke prešli smo na London, a sada odbrojavamo sitno do prve kolekcije koja će otvoriti Nedelju mode u Milanu. Za to vreme, lepe vesti stigle su iz ateljea, ili bolje reći produkcijskih odaja, francuske etikete koja je sinonim couture grane ali i avangarde. Modna kuća Mugler osnovana je sedamdesetih godina prošlog veka, preciznije 1974., i danas broji pet decenija svog postojanja. Kao omaž svom stavralaštvu, ista lansiraće i dokumentarni film Inside the Dream: Mugler koji će režirati Matthieu Menu. A evo šta za sada znamo o ovom kinematografskom (modnom) ostvarenju.

Mugler PreFall 24
Mugler PreFall 24

 Happy 50th birthday Mugler


Sedamdesetih godina prošlog veka, francuski dizajner Thierry Mugler osnovao je brend koji je ispisao modnu istoriju. Thierry oduvek bio je očaran avangardnom i autentičnom stranom ženstvenoisti koju je prezentovao kroz krojeve visoke mode. Od famozne kolonije modnih mrava čiji smo comeback očekivali na ovogodišnjoj Met Gali, pa do pokretnih cvetova, gracioznih interpretacija ptica i sakoa čije siluete savršeno ističu ženski seksepil i odvažnost, Mugler omiljeni je dizajner mnogih modnih poznavalaca i fanatika. Oduvek verovao je u couture, moć i lepotu ručnog rada kao i pojma arhivskog komada. Danas, kreacije sa Muglerovih revija uvek su najpoželjnije na svim crvenim tepisima. I predstavljaju one do kojih je izuzetno teško doći. Ova arhiva dostupna je malom broju ljudi, dok novitete poznate kuće servira Casey Cadwallader, kreativni direktor iste.

Pomenuti dizajner nedavno obradovao nas je kolaboracijom sa Gentle Monster brendom koja se našla na našoj listi želja, ali je činjenica da pomenutu kuću nikada niko neće moći upotpunosti da oporavi od odlaska njenog tvorca 2022.

Inside the Dream: Mugler


Povodom pet decenija postojanja brenda, modna kuća Mugler obradovaće nas dokumentarnim filmom. Zajedno sa prijateljima kuće koji će predstavljati jedne od glavnih aktera u istom, biće dokumentovana stara ali i nova era Mugler brenda koju predvodi Casey Cadwallader. Trajanje filma predviđeno je za 60 minuta, a isti biće dostupan isključivo na francuskoj televiziji CANAL+ od 25. septembra. Ubrzo nakon premijerne projekcije film biće dostupan i na mnogim streaming platformama uključujući Prime Video. Pomenuti film u kratkih sat vremena objediniće Muglerovu arhivu i stvaralaštvo njenog stvaraoca, kao i novu eru brenda uključujući buduću Sring/Summer 2025 kolekciju.

Željno isčekujemo premijeru dokumentarca koji će uzeti posebno mesto u srcu svih modnih fanatika. Te se nadamo da će isti uspeti da oda omaž njenom stvaraocu kakav očekujemo.

Foto: Launchmetrics/spotlight / Instagram / @muglerofficial

Učitati još
Zatvori