Journal preporuka: Novi film „Madam di Bari“ sa Johnnyem Deppom
Journal preporuka: Novi film „Madam di Bari“ sa Johnnyem Deppom

Journal preporuka: Novi film
„Madam di Bari“ sa Johnnyem
Deppom

Jhonny Depp se vratio na bioskopsko platno i to velikom ulogom poznate istorijske ličnosti, francuskog kralja Louisa XV. Film Madam di Bari rediteljke i glavne glumice Maïwenn koji je svetsku premijeru imao na ovogodišnjem filmskom festivalu u Kanu. Za kratko vreme film je stekao slavu u Francuskoj i napravio u kratkom roku veliki uspeh gde ga je za samo dve nedelje prikazivanja pogledalo više od pola miliona gledalaca. Dugoočekivano ostvarenje naći će od – četvrtka, 31. avgusta i na repertoaru domaćih bioskopa. Karte su već u prodaji.

Film rasvetljava lik poznate ljubavnice francuskog kralja Louisa XV, Jeanne du Barry, osvrćući se na njihovu burnu vezu tokom dela njegove vladavine. Kao pripradnica nižeg društvenog staleža Jeanne je odlučna da se uzdigne visoko na socijalnoj lestvici. Koristeći svoj šarm kao adut koji je može izbaviti iz siromaštva. Grof, du Barry koji se obogatio zahvaljujući njenim ljubavnim intrigama želi da predstavi svoju ljubavnicu kralju i ugovori njihov sastanak preko uticajnog vojvode. Susret prevazilazi i njegova očekivanja i za Louisa XV i Jeanne du Barry to je bila ljubav na prvi pogled. Od tada u Versajskoj palati nastaje skandal, jer niko ne želi na dvoru devojku sa ulice. Rediteljka koja je ujedno i igra Jeanne du Barry bila je fascinirana likom još kad ju je ugledala u filmu Marie Antoinette iz 2006. godine.

Neverovatni gubitnik

Bila sam zavedena Jeanne du Barry zato što je ona neverovatni gubitnik. Možda zato što njen život ima sličnosti sa mojim, ali to nije jedini razlog. Zaljubila sam se u nju i u epohu u kojoj je živela. Uronila sam do detalja u njenu biografiju“ – istakla je glumica.

O pozivu da igra ulogu, Jhonny Depp, poznata glumačka zvezda ističe: „Imao sam samo jedno pitanje za nju – Da li si sigurna da mene želiš za ovu ulogu, a ne francuskog glumca? Ubedila me je da je baš mene videla u ovoj ulozi mesecima pre, van i iznad svake jezičke barijere. Prihvatio sam entuzijastički.

Madam di Bari je šesti igrani film rediteljke Maïwenn,poslednji bio je  2015. film Mon Roi koji joj je doneo nominaciju za Zlatnu palmu na filmskom festivalu u Kanu.

Foto: MCF MegaComFilm

Učitati još
Zatvori