Lenny Kravitz dobio je počasnu zvezdu na Bulevaru slavnih
Lenny Kravitz dobio je počasnu zvezdu na Bulevaru slavnih

Lenny Kravitz dobio je počasnu
zvezdu na Bulevaru slavnih

Lenny Kravitz počastvovan je zvezdom na Bulevaru slavnih u Hollywoodu. Poznat po svojih muzičkim hitovima, Fly Away, It Ain’t Over ‘Til It’s Over i American Woman, Kravitz je dobio zvezdu u čast njegove dugogodišnje i maestralne karijere. Ceremoniji je prisustvovala njegova ćerka, Zoë Kravitz  i njegov dugogodišnji prijatelj, i glumac Denzel Washington, zajedno sa ostalim prijateljima i saradnicima. Oboje su održali govore, koji su bili istovremeno emotivni i šaljivi.

Lenny Kravitz

Hollywood star

S obzirom na to da je karakteristično za Lenny Kravitz-a da on veoma retko daje intervjue, i zbog toga nemamo baš najbolji uvid u njegovu privatnost, sad smo ipak imali priliku da čujemo ono najintimnije – kako se oseća. Povodom emotivnog govora ćerke Zoë, istakao je da mu je najvažnije to što je okružen dragim ljudima. Kako kaže, zvezda mu ništa ne bi značila da nema sa kim da je podeli. Govor Zoë je bio izuzetno emotivan, a ono što je svima bilo najinteresantnije jesu njene šaljive opaske koje je uputila svom ocu. Kao što bio se u današnjem slengu reklo, ona je roastovala svog oca. Naime, Zoë se dotakla providnih košulja koje su Lennyjev zaštitni znak : Videla sam način na koji se brineš o ljudima koje voliš – videla sam tvoju neverovatnu posvećenost umetnosti, ali najviše, videla sam kroz tvoje košulje. 

Lenny Kravitz
Lenny Kravitz

Ova nagrada dolazi posle njegove višedecenijske muzičke karijere. Uprkos izazovima od strane diskografskih kuća, Kravitz je istrajao sa svojim debi albumom iz 1989. godine – Let Love Rule. Ovaj debi označio je početak karijere koja je karakterisana mešavinom roka, funka, reggaea, hard rocka, soula i R&B-a. Jednom prilikom, Kravitz je istakao da mu je većina diskografskih kuća zamerala to što je njegova muzika raznovrsna. Pokušali su da ga nateraju da napravi izbor – da njegova muzika bude crna ili bela. Kako je rekao, nikada to nije učinio. I očigledno nije pogrešio. Ovom prilikom mu odajemo grlomoglasni shoutout.

Foto: Profimedia

Učitati još
Zatvori