Serije koje nas uvode u spooky sezonu
Serije koje nas uvode u spooky sezonu

Serije koje nas uvode u spooky sezonu

Septembar i oktobar tradicionalno su rezervisani za misterije, trilere i horore – dok uklete kuće, neistraženi zločini i sablasna atmosfera predstavljaju njihove neizostavne žanrovske elemente. Nakon što smo predstavili novitete koji će obeležiti prve jesenje dane, uskoro stižu i brojni naslovi koji pulsiraju u All Hallows Eve ritmu. Shodno tome, ovo su misterije, triler i horor serije koje nas uvode u spooky sezonu.

Monsters: The Lyle and Erik Menendez Story

Prva sezona antologijske serije Monster prikazala je zloglasnog Jeffreya Dahmera, koji je između 1978. i 1991.godine počinio brojna serijska ubistva u Americi. S obzirom na to da je ovaj igrani true crime dostigao rekordnu gledanost na Netflixu, samo je bilo pitanje vremena kada će uslediti nastavak. Nova sezona otkriće gledaocima priču porodice Menendez. Naime, Lyle i Erik Menendez su 20. avgusta 1989. godine usmrtili roditelje, da bi nakon počinjenog zločina vešto zavarali tragove. Ostaje da saznamo kako su Ian Brennan i Ryan Murphy predstavili ovaj kompleksan slučaj. Serija će biti premijerno emitovana 19. septembra putem streaming platforme Netflix. Glavne uloge tumače Nicholas Alexander Chavez, Cooper Koch, Chloë Sevigny, Javier Bardem i Molly Ringwald.

Grotesquerie

Nakon druge sezone serije Monsters, Ryan Murphy donosi još jedan novi naslov. U pitanju je misterija s horor elementima – Grotesquerie. U središtu radnje nalaze se dve žene. Detektivka Lois Tryon i časna sestra Megan, udružuju se kako bi rešile brojne bizarne zločine. Dok se mirno mesto pretvara u pravu noćnu moru, a zle sile vrebaju pri svakom koraku – ostaje sve manje vremena za spasenje. Da li će Lois i Megan uspeti da reše izrazito kompleksnu slagalicu? Odgovor će uslediti 25. septembra. Glavne uloge tumače Niecy Nash, Lesley Manville i Nicholas Alexander Chavez. Posebno iznenađenje predstavlja to što će se u seriji pojaviti slavni igrač američkog fudbala Travis Kelce. U nastavku možete pogledati oficijelnu najavu koja izgleda sablasno i spektakularno.

Hysteria!

Serije koje nas uvode u spooky sezonu spajaju raznolike žanrove. Osim karakterističnih sablasnih momenata, često možemo uočiti natprirodne i okultne elemente. Ukoliko volite taj spoj, na must see listu velikim slovima upišite naslov – HYSTERIA! Radnja je smeštena u osamdesete godine XX veka i prati srednjoškolski hevi metal bend  koji nastaje u jeku bizarnih ubistava. Ostale informacije se drže u strogoj tajnosti – a na osnovu promotivnih fotografija i najavnog videa možemo zaključiti da Hysteria  neodoljivo estetski podseća na Stranger Things. Prve epizode premijerno stižu 18. oktobra na streaming platformu Peacock. Glavne uloge tumače Julie Bowen (zvezda sitkoma Modern Family), Milly Shapiro i Garret Dillahunt i Nikki Hahn.

Učitati još
Zatvori