Bliži se premijera poslednje sezone „My Brilliant Friend“ – otkrivamo sve detalje o popularnoj seriji
Bliži se premijera poslednje sezone „My Brilliant Friend“ – otkrivamo sve detalje o popularnoj seriji

Bliži se premijera poslednje sezone „My Brilliant Friend“ – otkrivamo sve detalje o popularnoj seriji

My Brilliant friend je jedna od najpopularnijih serija današnjice. Rađena je po istoimenim romanima italijanske autorke Elene Ferrante, osvojila je svet prikazom jednog surovog, ali i prelepog detinjstva i odrastanja dve prijateljice u Napulju. Sada, fanove knjiga i serije očekuje poslednja sezona ove kultne serije. Naime, poznat je tačan datum emitovanja četvrte sezone. U pitanju je deseti septembar, u devet časova uveče na streaming platformi Max. Nastavljamo tačno tamo gde smo stali – duboko u prijateljstvu između Lenù i Lile.

Oni koju su čitali knjigu već znaju prepreke na koje će naići omiljene junakinje. Međutim, serija sa sobom donosi jedan novi pogled na živote Lile i Lenù.

My Brilliant Friend – poslednja sezona popularne serije

Svih deset epizoda režirala je filmska rediteljka Laura Bispuri, koja je težila da donese prirodan i emocionalno intiman ton poslednjem poglavlju serije. Novu glumačku postavu su takođe uveli kako bi zamenili mlade zvezde serije Margheritu Mazzucco (Lenù) i Gaiu Girace (Lila). U njihove uloge stupaju Alba Rohrwacher (poznata po filmovima La Chimera i Happy as Lazarro) kao intelektualka Lenù (sada uglavnom poznata po svom punom imenu, Elena) i Irene Maiorino (iz serije Gomorrah) kao promenljiva Lila. Rohrwacher nije baš fizički slična Mazzucco, ali je bila prirodan izbor za kreatore. Naime, ona je već od prvog dela serije My Brilliant Friend davala glas odrasloj Eleni.

Lenù i Lila – friendship recap

Ukoliko niste imali prilike do sada da pogledate ovu seriju, savetujemo vam da to odmah učinite, jer još uvek ima vremena da pogledate sve epizode do devetog septembra. Serija je odlična za ljubitelje kvalitetnih drama, priča o prijateljstvu i ljubavi.

Podsetimo se, My Brilliant Friend je serija koja prati život dve prijateljice, Lenù i Lile, koje odrastaju u siromašnom predgrađu Napulja tokom 50-ih godina. Serija prati njihovo prijateljstvo kroz različite faze njihovih života, od detinjstva pa sve do odraslog doba. Istražuje njihove snove, izazove i složene međuljudske odnose. Radnja je smeštena u kontekst socijalnih promena i političkih previranja u Italiji, dok likovi prolaze kroz različite životne situacije koje oblikuju njihove sudbine.

Foto: Instagram: @irenemaiorino / IMDB

Učitati još
Zatvori