Ako volite žanr dramedije, ovo je top šest najboljih filmova koje morate pogledati
Ako volite žanr dramedije, ovo je top šest najboljih filmova koje morate pogledati

Ako volite žanr dramedije, ovo je top šest najboljih filmova koje morate pogledati

Volite drame koje ipak dodaju malo suludosti i komedije? Onda ste na pravom mestu. Neki od najboljih filmova koje smo gledale su upravo takvi filmovi. Njih često odlikuje odličan scenario i gluma koji iznesu tu komediju u pravom trenutku. Teško je znati kako na najbolji način uneti komediju u situacije poput ubistava, rata ili mentalnih bolesti, ali ovi filmovi to uspevaju. Izdvojili smo najbolje dramedije koje obožavamo.

Fargo

Kad pričamo o dramedijama, jedan rediteljski duo izdvaja se iz mase. To su naravno sjajna braća Coen. Poznati po mystery trilerima i crnim komedijama, njihov film Fargo jedan je i od najpoznatijih. Film je Frances McDormand doneo Oscar za najbolju glumicu. Prodavač automobila iz Minnesote, Jerry Lundegaard (William H. Macy) počini jedan poprilično nevešti zločin. Ceo plan mu se raspada zbog petljanja njega i njegovih unajmljenih, ali i upornog policijskog rada poprilično trudne policajke Marge Gunderson (Frances McDormand). Ako volite dramedije, Fargo onda jednostavno ne smete preskočiti.

The Royal Tenenbaums

Wes Andersonov sad već kultni film The Royal Tenenbaums neizbežan je kada se nabrajaju najbolje dramedije. Poznat po svom ekscentričnom stilu snimanja, te još ekscentričnijim likovima, film prati disfunkcionalnu porodicu  koja se nerado okuplja pod jednim krovom zbog raznih razloga. Glume Gene Hackman, Angelina Houston, Owen i Luke Wilson, Ben Stiller, Gwyneth Paltrow i Bill Murray, koji čine idealnu postavku za ovaj quirky film.

About a Boy

About a Boy takođe je vrlo poznati film, a u njemu možete gledati Nicholasa Houlta u svojoj prvoj velikoj ulozi. Film prati Willa (Hugh Grant) koji odlazi na sastanke samohranih roditelja kako bi se udvarao ženama. Na jednom od tih sastanaka, upoznaje Marcusa (Hoult), problematičnog 12-godišnjeg dečaka. Dok postaju prijatelji, Will uči kako da bude odgovorna odrasla osoba dok pomaže Marcusu s učenjem – i životom.

In Bruges

Jedna od odličnih neizvikanih dramedija je In Bruges. Film reditelja Martina McDonagha prati dvojicu plaćenih ubica, Raya (Colin Farrell) i Kena (Brendan Gleeson). Nakon posla koji je pošao po zlu, njihov šef Harry (Ralph Fiennes), šalje ih u mali belgijski gradić – Bruges dok se stvari primire, a to je poslednje mesto na kojem Ray želi biti. Farrell je za ulogu bio i nagrađen Zlatnim globusom, a zanimljivo je da je turizam u Brugesu znatno porastao nakon izlaska filma.

Burn After Reading

Već smo spomenuli da su braća Coen eksperti u dramedijama, stoga smo morali uključiti još jedan njihov film. Ovaj put malo manje poznati. Reč je o filmu Burn After Reading, u kom je Brad Pitt ostvario jednu od svojih najboljih uloga, te dokazao kako mu komedija izvrsno leži. Radnja je sledeća: disk s misterioznim informacijama agenta CIA-e slučajno završi u rukama dvoje beskrupuloznih i glupih zaposlenika jedne teretane koji ga onda pokušaju prodati. To pokrene lavinu događaja i upletenih likova koji se završavaju na neočekivan način.

Jojo Rabbit

Jedan od skorijih filmova koji nam je možda još uvek svež u sećanju je Jojo Rabbit, reditelja Taike Waititija. Film je osvojio Oscara za najbolji scenario, a unosi komediju u Drugi svetski rat, i to maestralno. Film je smešten u Nemačku i prati mladog nemačkog dečaka iz Hitlerove mladeži, čiji je heroj i imaginarni prijatelj diktator zemlje, Adolf Hitler. On biva šokiran otkrićem da njegova majka (Scarlett Johansson) skriva jevrejsku devojčicu u njihovoj kući. Waititi glumi imaginarnu verziju Hitlera te nikada nismo mislili da ćemo to reći – ali njegov Hitler je jako smešan.

Učitati još
Zatvori