Journal preporuka: Mini serije koje možete pogledati za jedno letnje popodne
Journal preporuka: Mini serije koje možete pogledati za jedno letnje popodne

Journal preporuka: Mini serije koje možete
pogledati za jedno letnje popodne

Počevši od knjiga, preko muzike, sve do filmova i serija – tokom leta biramo sadržaj koji će nas maksimalno opustiti. Nakon što smo izdvojili knjige za leto i odmor, na red stižu i mini serije. One uglavnom imaju dinamičnu radnju i epizode koje traju svega četrdeset minuta – a to ih čini pogodnim za gledanje tokom jednog sunčanog popodneva. S tim u vezi, formiramo žanrovski miks i preporučujemo najbolje mini serije koje su snimljene u poslednjih godinu dana. Najbolje mini serije koje su se našle u okviru Journal preporuke, odličan su način da uplovite u žanrovski raznolike i nepredvidive priče.

The Horror of Dolores Roach

Mini serija, The Horror of Dolores Roach, snimljena je 2023. godine za streaming platformu Prime. Iako nije prošla dovoljno zapaženo, reč je o kvalitetnoj misteriji s elementima komedije i natprirodnog. Stoga, ukoliko poželite da pogledate nešto potpuno nesvakidašnje – neizostavno preporučujemo ovaj naslov.

Radnja je nastala po motivima istoimene predstave. U fokusu se nalazi Dolores Roach, žena koja je provela punih šesnaest godina u zatvoru. Nakon izlaska na slobodu saznaje da je njena porodica misteriozno nestala i sa dvesta dolara u džepu otpočinje novo poglavlje. Srećom, u nevolji joj pomaže Luis. Zahvaljujući nekadašnjem prijatelju, Dolores kreće da radi kao maserka. Ubrzo se ispostavlja da je taj posao samo paravan iza kojeg stoji nešto potpuno neočekivano i uznemirujuće. Na šta su sve spremni ljudi kako bi preživeli?  Odgovore daje Dolores Roach. Svaka epizoda traje između dvadeset minuta i pola sata. Glavne uloge tumače Justina Machado, Alejandro Hernandez, Kita Updike.

Swarm

Donald Glover, nadaleko je poznat po umetničkom imenu Childish Gambino. Pored uspešne muzičke karijere, Glover je aktivan kao glumac, scenarista i režiser. Sledstveno tome, preporučujemo njegovu mini seriju Swarm.

U središtu radnje nalazi se Dre. Ova devojka je društveno neprilagođena i jedino prati popularnu pevačicu Ni’ Jah. Ubrzo se gubi tanka linija između ljubavi i mržnje, a Dre sve dublje upada u predatorsko ludilo. Do čega može dovesti ekstremna opsesija – saznajte kroz seriju Swarm. Kritika i gledaoci imali su reči hvale za scenario, glumu, muzičku podlogu i estetiku – dok je izvedba glumice Dominique Fishback nominovana za prestižnu Emmy nagradu. Osim Dominique, glavnu ulogu tumači Chloe Bailey.

A Town Called Malice

Ukoliko preferirate kriminalističke serije s izraženom notom crnog humora – na mustwatch listu upišite naslov A Town Called Malice.

Radnja serije usmerena je na gangstersku porodicu Lord, čiji se poslovi temelje na raznolikim malverzacijama. Prvi zaplet nastaje nakon što se sukobe sa neprijateljskom kriminalističkom organizacijom, dok cela situacija izmiče kontroli kad Gene Lord i njegova verenica Cindy slučajno usmrte policijskog službenika. Kako bi izbegli kaznu, njih dvoje odlaze na ostrvo Costa Del Sol. Međutim, tamo će ih dočekati još veće nevolje. Glavne uloge tumače Jack Rowan, Tanirah Sharif i Daniel Sharman.

Učitati još
Zatvori