Netflix priprema dokumentarac o Olimpijskim igrama, a na najavnom posteru našao se i dres Nikole Jokića
Netflix priprema dokumentarac o Olimpijskim igrama, a na najavnom posteru našao se i dres Nikole Jokića

Netflix priprema dokumentarac o Olimpijskim igrama, a na najavnom posteru našao se i dres Nikole Jokića

Olimpijske igre u Parizu su se završile, ali se olimpijska euforija i dalje oseti u vazduhu. Kao i uvek, nakon njih su usledile Paraolimpijske igre, a ljubitelji različitih sportskih disciplina dobili su priliku da skoro čitavo leto posvete navijanju za omiljene timove. Međutim, čini se da su košarkaške utakmice jedne od onih koje su privlačile najviše pažnje. Tim Sjedinjenih Američkih Država došao je u najjačem sastavu i osvojio je zlatno odličje, dok je drugo mesto pripalo domaćinu – Francuskoj. Naposletku, treće mesto zauzela je Srbija, a polufinalna utakmica koju je srpski tim odigrao sa američkim košarkašima i dalje je predmet diskusija. Stoga je sve navijače obradovala vest da Netflix priprema dokumentarac u kom će u fokusu biti košarka i Olimpijske igre, a na najavnom posteru našao se i dres Nikole Jokića.

Nikola Jokić, Lebron James / profimedia

Netflix: Dokumentarac u čijem su fokusu košarka i Olimpijske igre

Objavom na društvenoj mreži X (ex. Twitter), streaming platforma Netflix najavila je dokumentarac koji će se fokusirati na ovogodišnji olimpijski turnir u košarci. Na najavnom plakatu našli su se dresovi nekih od najboljih košarkaša današnjice. To su Nikola Jokić, LeBron James, Shai Gilgeous-Alexander, Franz Wagner i Victor Wembanyama. Na osnovu opisa moguće je zaključiti da će gledaoci biti u mogućnosti da ponovo prožive sva osećanja koja su ih pratila tokom gledanja utakmica. Odnosno, da dobiju uvid u behind the scenes onoga što je vodilo do olimpijske slave i velikih uspeha. Samim tim, jedan segment će sigurno biti posvećen i srpskim košarkašima. A upravo to predstavlja deo koji nas najviše raduje.  

Ovaj serijal najavljen je još pre nekoliko meseci, te će verovatno pratiti događaje pre i tokom trajanja Olimpijskih igara. Pored toga, sada je poznato i da će on izaći tokom 2025. godine – i to verovatno u prvoj polovini. Ipak, dok do toga ne dođe, predlažemo da na must-watch listu dodate filmove u kojima je okosnica glavne radnje upravo košarka. Takođe, isto možete da učinite i sa dokumentarcima o košarkašima.

Foto: Profimedia, X (@netflix)

Učitati još
Zatvori