Netflix serijali posvećeni dizajnu enterijera
Netflix serijali posvećeni dizajnu enterijera

Netflix serijali posvećeni
dizajnu enterijera

Ukoliko ste ljubitelj Netflix platforme, a ujedno i ljubitelj enterijera, nalazite se na pravom mestu. Izdvojili smo tri različita serijala koji pružaju uvid gledaocima u svet inovativnog i održivog načina života, uređenja enterijera, ali i inovacijama iz sveta arhitekture i umetnosti. Jedinstveni pristupi, različite priče i definitivno kvalitetna režija. Nema sumnje da će vam ovi serijali okupirati pažnju, ali i edukovati vas po pitanju uređenja ličnog prostora. Iako nije reč o novim formatima, već naprotiv, već proslavljenim, ukoliko niste imali prilike da ih pogledate do sada, sigurni smo da ćete uživati u svakom minutu provedenom u gledanju. Na kraju svega, ovi drugačiji uvidi pružiće vam iskustvo koje je primenjivo, u čemu se ogleda njihova najveća prednost.

Stay Here

Stay Here je inovativna televizijska emisija koja je osvojila svet dizajna i arhitekture, ali i iznajmljivanja za kuća za odmor. Emituje se na Netflixu. Ova serija je savršena kombinacija enterijera i nekretnina, a gledaocima nudi jedinstveni i osvežavajući pogled na to kako transformisati neugledne iznajmljivačke objekte u profitabilne, stilizovane i privlačne prostore. Najveća prednost Stay Here serijala leži u dinamičnom dvojcu koji čine: dizajnerka enterijera Genevieve Gorder i agenti za nekretnine Peter Lorimer. Oni putuju po različitim gradovima i mestima kako bi pomogli vlasnicima nekretnina da preuredjuju svoje oglase za kratkoročni najam. Od udobnih kabina u šumi do urbanih stanova s pogledom, svaka epizoda prikazuje novo mesto i nove izazove. Definitivno jedan od voljenijih serijala na Netflix-u.

serija imdb
imdb

Tiny House Nation

Tiny House Nation je popularna televizijska serija koja osvaja publiku svojim jedinstvenim i inovativnim pristupom gradnji malih stambenih jedinica. Premijerno je prikazana 2014. godine. Reč je o reality emisiji koja je brzo stekla odanu publiku jer istražuje koncept smanjenja i pojednostavljenja načina života putem života u izuzetno malim kućama. Voditelji John Weisbarth i Zack Giffin vode gledaoce kroz svet života u malom prostoru, prikazujući raznovrsni spektar malih kuća. Od izgradnje, do ideje. U čitavu emisiju uklučene su i određene američke poznate ličnosti koje takođe pokušavaju da se uklope u njihovu zamisao života u malom prostoru.

Svaka epizoda serije ispunjena je inspiracijom i kreativnošću jer voditelji, zajedno sa timom veštih arhitekata i dizajnera, rade rame uz raze sa budućim vlasnicima kuća. Sve to kako bi stvorili savršeno malo prebivalište. Od maksimiziranja ograničenog kvadratnog metra do uključivanja pametnih rešenja za skladištenje i višenamenskog nameštaja. Emisija ističe inventivnost i potrebnu da se mali životni prostor ne učini samo izvodljivim, već i komfornim. Sve epizode dostupne su za gledanje na Netflix-u.

imdb
imdb
imdb
imdb

Grand Desings

Uzbudljiva televizijska emisija koja već više od dve decenije vodi gledaoce kroz svet arhitekture i dizajna. Kreirana od strane Kevina McClouda, ova britanska serija postala je omiljena širom sveta. Poznata po dubokom istraživanju ambicioznih i često nekonvencionalnih građevinskih projekata. U središtu radnje, Grand Designs, je ideja praćenja pojedinaca ili porodica dok kreću ka avanturi izgradnje svoje kuće iz snova. Ono što ovu emisiju izdvaja od drugih programa za uređenje doma jeste čista hrabrost projekata koji se prikazujeu Ovo nisu obične kuće, već arhitektonska čuda koja i danas izazivaju granice dizajna, inženjeringa i kreativnosti.

 

Svaka epizoda Grand Designs je mala epska priča za sebe. Počinje sa upoznavanjem ambicioznih vlasnika, često inspirisanih jedinstvenim vizijama, od transformacije starih štala u savremene kuće do izgradnje podzemnih stambenih prostora. Harizmatični voditelj i narator, igra ključnu ulogu u emisiji. Njegova strast prema dizajnu i arhitekturi, kao i njegovi promišljeni komentari, pružaju gledaocima uvid u izazove i trijumfe sa kojima se suočavaju graditelji projekta.

serija imdb
imdb
serija imdb
imdb

Foto: IMDb

Učitati još
Zatvori