Da li je serija „Nobody Wants This“ trenutno najbolja romantična komedija? Pogledali smo i prenosimo utiske
Da li je serija „Nobody Wants This“ trenutno najbolja romantična komedija? Pogledali smo i prenosimo utiske

Da li je serija „Nobody Wants This“ trenutno najbolja romantična komedija? Pogledali smo i prenosimo utiske

U poslednje vreme, romantične komedije se suočavaju sa brojnim izazovima. Dok su nekada bile neizostavni deo filmske industrije, sada su se svrstale među manje popularne žanrove, a kvalitet novih naslova često ne tako dobar utisak. Uprkos tome, serija Nobody Wants This se izdvaja kao svetla tačka televizijskog programa i pruža svežinu i zabavu koja nedostaje savremenim romantičnim komedijama.

Ova serija, inspirisana životom kreatorke Erin Foster, donosi priču o Joanne, oversharing podcasterki koju igra Kristen Bell, i njenom (soon-to-be) romantičnom partneru Noahi, rabinu, kog tumači Adam Brody. U središtu radnje nalazi se njihova emotivna veza koja se razvija kroz razne (često komične) situacije, a serija se savršeno uklapa u savremeni kontekst ljubavi i prijateljstva.

(D)oživljavamo prvu ljubav iznova


Likovi su izuzetno dobro napisani i motivisani, a njihove priče su ispunjene složenijim emocijama. Pritom, mora se odati veliko priznanje glumačkoj ekipi, s obzirom na to da je na veoma visokom nivou. Dok prelazimo iz jedne epizode u drugu, imamo osećaj kao da se prvi put zaljubljujemo.

Joanna se suočava s izazovima modernog života. I to dok pokušava da pronađe ljubav. Noah se suočava sa sopstvenim preprekama, uključujući i kulturne i verske razlike.

Hemija između Bell i Brodyja je očigledna. Takođe, njihova interakcija donosi lakoću i toplinu koja je često nedostajala u savremenim romantičnim komedijama. Njihov humor je suptilan, a dijalozi prirodni, što doprinosi autentičnosti priče. Ipak, iako serija ima svoje komične trenutke, često se suočava s problemom nedostatka dubljih emotivnih slojeva i konflikata. Problemi koje likovi doživljavaju se lako rešavaju, što može ostaviti utisak površnosti.

Pored toga, serija se može smatrati povratkom nekim starim obrascima romantičnih komedija. Kroz likove i njihove priče, Nobody Wants This evocira nostalgiju za starim serijama poput Gossip Girl i The O.C. Iako ovi paralele postoje, serija se ističe po svom jedinstvenom pristupu i savremenim temama.

Nobody Wants This je serija koja vraća veru u žanr romantične komedije – ali ima i svoje mane


Jedan od ključnih aspekata serije je način na koji se bavi emotivnim odnosima i preprekama između likova. Iako se čini da su problemi sa religijom i identitetom glavni zaplet, oni se često rešavaju previše lako, što može stvoriti utisak da priča nedostaje dubine. Čak i kada se bave težim temama, kao što su porodica i očekivanja, serija često bira lakši put. Oslanjajući se na humor umesto na ozbiljnije rasprave.

Iako je serija pokupila simpatije publike, moramo se zapitati: da li je Nobody Wants This baš najbolja romantična komedija u poslednje vreme? Ova serija pruža zabavu i osveženje u žanru koji se suočava s izazovima, ali možda ne ostavlja trajan utisak. Dok gledaoci uživaju u smehu i lakoj zabavi, može se postaviti pitanje koliko će pamtiti likove i njihove priče nakon što se završi poslednja epizoda. Ipak, Nobody Wants This zaslužuje svoje mesto u svetu romantičnih komedija i podseća nas na sve ono što smo voleli u ovom žanru.

Foto: YouTube; Instagram: @netflix, @kristenanniebell, @netflixisajoke

Učitati još
Zatvori