Nove serije koje gledamo ovih dana – izdvojili smo pet najboljih
Nove serije koje gledamo ovih dana – izdvojili smo pet najboljih

Nove serije koje gledamo ovih dana –
izdvojili smo pet najboljih

Brojne streaming platforme u prvoj polovini godine servirale su oko sto pedeset, (uslovno rečeno) novih naslova. Uglavnom su zastupljene obrade već postojećih TV serija, a novina je da su čak i kultni filmski hitovi iz 80-ih i 90-ih dobili dodatnih pet minuta slave, te ih sve učestalije možemo videti u rekreiranoj formi. Uglavnom, od svih noviteta, koji neprestano pristižu, zasigurno nije jednostavno napraviti dovoljno kvalitetnu selekciju – zato ove nedelje formiramo žanrovski mix, pomoću kojeg će svako odabrati neku seriju u skladu sa svojim senzibilitetom. Koje to nove serije gledamo ovih dana, donosimo u nastavku teksta.

Journal preporuke: Nove serije koje gledamo ovih dana

Fatal Attraction

Američki režiser Adrian Lyne tokom osamdesetih snimio je brojne erotske trilere, a među njima posebno se istakao film Fatal Attraction, koji je zahvaljujući brojnim ikoničnim scenama opravdano dobio počasno mesto u istoriji sedme umetnosti. Glumicu Glenn Close, proslavila je upravo uloga nestabilne ljubavnice Alex Forrest, a trideset pet godina kasnije film dobija novu adaptaciju, i to u formi serije. Iako na osnovu zapleta serija umnogome podseća na kultni film, ona kroz osam epizoda, zapravo donosi sasvim novi, a ujedno i savremeniji pogled na motiv bračne preljube.

Radnja se odvija u periodu između 2008. i 2022. godine, i prati advokata Dana Gallaghera, koji nakon petnaestogodišnje zatvorske kazne zbog ubistva ljubavnice, izlazi na slobodu, pritom pokušavajući da uspostavi porodične odnose prekinute usled neverstva. Filmski duo Douglas/Close, nasledili su Joshua Jackson i Lizzy Caplann, a pored njih pojavljuje se još i Amanda Peet.

Serija je dostupna putem streaming platforme SkyShowtime Srbija.

The Walking Dead: Dead City

Post-apokaliptične The Walking Dead zombi sage neprekinuta su konstanta na brojnim TV kanalima dvanaest godina unazad. Sva ta opsednutost zombijima otpočela je davne 2010. godine, upravo uz originalnu The Walking Dead seriju, a uporedo smo pratili i njen spin-off pod nazivom – Fear the Walking Dead. Svaki kraj je novi početak, kako za sve, tako i za franšizu The Walking Dead, te nas novi segment, uz podnaslov Dead City vodi u sledeću zombi avanturu, koja se odvija na Menhetnu.

Neprijatelji Maggie i Negan, ukrstiće ponovo svoje puteve u surovom ratu protiv horde krvoločnih bića, a situaciju dodatno otežava činjenica da je sin glavne junakinje otet, i jedino joj Negan može pomoći. Glavne uloge tumače nadaleko poznati Jeffrey Dean Morgan i Lauren Cohan.

Serija se emituje od 18. juna na TV kanalu amc, kao i na streaming platformi amc+.

Platonic

Da li muško-ženski odnosi mogu opstati u prijateljskim okvirima – upravo ovim pitanjem bavi se novi sitkom Platonic. Kroz deset epizoda pratićemo Sylviu i Willa, nerazdvojne prijatelje sa koledža. Međutim, usled jedne naizgled bezazlene svađe, njihovo prijateljstvo biva prekinuto punih pet godina.

Nakon što se Sylvia razvede, Will ponovo ulazi u njen život, i novo spajanje starih prijatelja izazvaće brojne komične situacije, a možda pređe i u nešto veće. Serija je za kratko vreme prikupila brojne pozitivne kritike, i već je označeno zeleno svetlo za drugu sezonu. Glavne uloge tumače Seth Rogen i Rose Byrne.

Serija je dostupna na streaming platformi Apple TV+

Based on a True Story

Komičarka Kaley Cuoco nakon uspešne serije The Flight Attendant, vraća se ponovo na male ekrane, i to  u novoj misteriji s elementima komedije Based on a True Story. Radnja se odvija u američkom predgrađu, i prati bračni par Barlett. Ava Barlett zaglavljena u braku bez ljubavi i sedmom mesecu trudnoće, jedino uživanje nalazi u maratonskom gledanju podcasta o istinitim zločinima, dok pravi zaplet nastaje u momentu kad se dogode sumnjiva ubistva u blizini njenog doma. Uskoro Ava i njen suprug otkrivaju pravi identitet Vestsajdskog davitelja, i umesto da ubicu prijave, odlučuju se na smeo potez da oforme sopstveni true-crime podcast. Pored Kaley Cuoco, u glumačkoj podeli nalaze se Chris Messina i Tom Bateman.

Serija je dostupna na streaming platformi Peacock.

Bupkis

Pete Davidson ubraja se među najcenjenije stand-up komičare današnjice. Ukoliko volite njegov humor, pravo je vreme da odgledate još jedno ostvarenje koje stavljamo na listu nove serije koje gledamo ovih dana. Serija Bupkis prikazuje upravo najzanimljivije segmente iz njegovog života. Smeh je zagarantovan, a sve epizode dostupne su putem streaming platforme Peacock.

Foto: Instagram, Profimedia

Učitati još
Zatvori