Nove serije: Naslovi koji su vam (možda) prošli ispod radara
Nove serije: Naslovi koji su vam (možda) prošli ispod radara

Nove serije: Naslovi koji su vam
(možda) prošli ispod radara

U prvoj polovini godine neprestano su stizale nove serije na popularnim streaming servisima. Najpre je gledaoce zaintrigirala priča o životu Griselde Blanco. Potom je veliku pažnju privukla SciFi saga Three Body Problem. Dok je naposletku najveće oduševljenje (ne)očekivano izazvala serija, Ripley, koja iz novog ugla prikazuje koliko je tanka linija između razuma i ludila.

Ukoliko ste sva navedena ostvarenja pogledali, otvaramo novo poglavlje Journal preporuka i beležimo naslove koji su vredni pažnje.

Apples Never Fall

Serija Apples Never Fall adaptirana je prema istoimenom bestseller romanu koji potpisuje slavna Liane Moriarty. Zvezdanu glumačku ekipu predvode Annette Bening, Sam Neil, Alison Brie i Jake Lacy. Premisa glasi ovako…

U središtu radnje nalaze se članovi porodice Delaney. Joy i Stan imaju četvoro dece, vode uspešnu tenisku akademiju i u braku su pedeset godina. Nakon što su postigli brojne poslovne uspehe, odlučuju da ostatak života provedu u svojoj vili nadomak Sidneja. Međutim, iza prividnog savršenstva kriju se tajne koje izlaze na površinu nakon što Joy Delaney nestane bez ikakvog traga.

Kako klupko porodičnih odnosa počinje da se odmotava, tako postaje sve jasnije da su Joy i Stan imali brojne bračne nesuglasice. Tu nije kraj iznenađenjima, a pravi zaplet nastaje kad se u nestanak umeša jedan misteriozan događaj iz bliske prošlosti. Da li je žena svojevoljno nestala ili se iza svega krije nešto mnogo mračnije – tajna je skrivena kroz sedam epizoda.

The Sympathizer

The Sympathizer, serija snimljena po istoimenoj knjizi, prikazuje višegodišnje vijetnamskoameričke konflikte iz nešto drugačijeg ugla. Tačnije, potpuno realno oslikava kako su rat, spletke, špijunaža i dvostruki standardi trajali i nakon zvaničnog primirja.

U središtu radnje nalazi se misteriozni mladić, poznat kao The Captain. Tokom  rata on napušta studije u Americi i stiže u Vijetnam kako bi se borio za komunističke ideale. Narativne linije se ubrzano menjaju, a ujedno sve bliže upoznajemo njegovu kompleksnu ličnost. Tačnije, ličnost koja je podeljena i haotična.

Poslednjih dana ratnog ludila bezimeni (anti)junak postaje  tajni agent sa zadatkom da prati kretanje određenog generala i aktiviste Specijnog odreda. Međutim, ispostaviće se da je to samo jedan u nizu neobičnih zadataka koji ga, istovremeno, sve dublje upliću u mrežu prevara. Da li postoji izlaz ili je od samog početka sve osuđeno na propast?

White Lies

Nedavno je premijerno prikazana južnoafrička mini serija White Lies. Ukoliko ste ljubitelji kriminalističkog žanra, preporučujemo da neizostavno pogledate ovaj naslov. Premisa je sledeća…

Velelepna vila u predgrađu Kejptauna postaje mesto zločina. Ispostavlja se da je ubijen brat novinarke Edie Hansen, dok njegova žena nakon napada pada u komu. Uskoro sin i ćerka ubijenog postaju glavni osumljičeni za zločin. U takvom sledu događaja, glavnoj junakinji preostaje da sama prikupi dobro skrivene dokaze – kako bi najbliže članove porodice izvukla iz novonastalih nevolja.

Međutim, što Edie dublje istražuje eventualne motive za ubistvo, to slučaj postaje zamršeniji. Ko stoji iza svega i, da li će uopšte odgovarati za zločin – saznajte kroz osam dinamičnih epizoda. Glavnu ulogu u seriji tumači slavna britanska glumica Natalie Dormer – kojoj je ovo prva uloga nakon četvorogodišnje pauze.

Boy Swallows Universe

Ova porodična drama utemeljena je na istoimenom autobiografskom delu australijskog novinara Trenta Daltona – koji sasvim intimno portretiše odrastanje u surovim životnim okolnostima.

Radnja serija vodi nas do predgrađa Kvinslend, u blizini Brizbejna, tokom osamdesetih godina XX veka. Tako upoznajemo trinaestogodišnjeg dečaka Elija Bela koji odrasta u disfunkcionalnoj porodici. Pravi zaplet nastaje u momentu kad se njegov očuh upusti u riskantnu prevaru lokalnih kriminalaca. Ubrzo će uslediti odmazda zbog koje Elijeva majka biva osuđena na višegodišnju robiju, dok očuh nestaje. Nakon tih događaja, sumorne životne okolnosti nastavljaju da prate dečaka i polako ga vuku ka sigurnoj propasti. Ipak, Eli zadržava pozitivan duh i odlučuje da svoju nekadašnju porodicu, po svaku cenu, okupi u punom sastavu. Da li će u tom planu zaista uspeti – saznajte kroz sedam jednosatnih epizoda.

Glumačku ekipu predvodi slavna australijska glumica Phoebe Tonkin. Sve epizode serije Boy Swallows Universe dostupne su putem streaming platforme Netflix.

Učitati još
Zatvori