Filmovi koji će izaći ovog leta, a od kojih se mnogo očekuje
Filmovi koji će izaći ovog leta, a od kojih se mnogo očekuje

Filmovi koji će izaći ovog leta, a od
kojih se mnogo očekuje

Sigurno smo da svi ljubitelji kvalitetnih filmova imaju [ poduži ] spisak onih koje sa nestrpljenjem iščekuju. Iako smo već na početku 2024. znali da će tekuća godina biti u znaku novih filmskih ostvarenja, sa dolaskom leta sve više počinjemo da razmišljamo o filmovima koji će premijerno biti prikazani u periodu između juna i septembra. Novi filmovi predstavljaju jedan od glavnih razloga zbog kojih se radujemo predstojećim mesecima. Stoga smo izdvojili one od kojih se mnogo očekuje – ako ne i najviše.

A Quiet Place: Day One

Apokaliptični film A Quiet Place: Day One predstavlja treći deo popularnog A Quiet Place serijala. Ovaj žanrovski miks horora i naučne fantastike opisan je kroz rečenicu: Experience the day the world went quiet. Radnja nas vremenski smešta u period koji prethodi prvom filmu, a u fokusu je žena po imenu Sam koja se našla u središtu invazije vanzemaljaca. Režiju potpisuje Michael Sarnoski, a u glavnim ulogama našli su se Lupita Nyong’o, Joseph Quinn, Alex WolffDjimon Hounsou. Film će premijerno biti prikazan 28. juna.

the bikeriders
the bikeriders / profimedia

The Bikeriders

Kada su u pitanju novi filmovi, The Bikeriders trebalo je da se pojavi u bioskopima još prošle godine. Ipak, zbog holivudskog štrajka koji je trajao 118 dana, njegova premijera je odložena. Međutim, filmsko ostvarenje u kom glavne uloge tumače Tom Hardy i Austin Butler dobio je datum premijere – 21. jun. U fokusu se nalazi motociklistička grupa pod nazivom The Vandals koja se šezdesetih godina prošlog veka okupljala na Srednjem zapadu. Takođe, priča prikazana u filmu inspirisana je kolekcijom crno-belih fotografija Dannyja Lyona iz 1968. godine pod istoimenim nazivom.

filmski festival u kanu
Kinds of Kindness / MCF MegaComFilm

Kinds of Kindness

Film Kinds of Kindness u osnovi je antologijski triptih, odnosno film sa tri različite, ali delimično povezane priče. On je okupio saradnike sa kojima je grčki reditelj Yorgos Lanthimos u više navrata sarađivao kao što su Emma Stone, Willem Dafoe i Margaret Qualley. Film u američke bioskope stiže 21. juna, a svoju premijeru imao je poslednjeg dana ovogodišnjeg Kanskog filmskog festivala.

Twisters

Film Twisters predstavlja nastavak filma Twister koji je izašao 1996. godine. Glumačku postavu filma koji je žanrovski opisan kao filmska katastrofa čine Daisy Edgar-JonesGlen Powell, Anthony Ramos i mnogi drugi. U njegovom fokusu nalazi se priča o lovcima na oluje koji rizikuju svoje živote u pokušaju da testiraju eksperimentalni sistem upozorenja na vremenske prilike. Film će se pojaviti u američkim bioskopima 19. jula.

Deadpool & Wolverine

Film o superherojima Deadpool & Wolverine moći će da se pogleda već od 26. jula. On je zasnovan na likovima iz Marvelovih stripova, a ujedno predstavlja 34. film iz popularnog Marvelovog filmskog univerzuma. U glavnim ulogama našli su se Ryan Reynolds i Hugh Jackman, te veliki broj glumaca koji su se prethodno već pojavljivali u Marvelovim filmovima.

Beetlejuice Beetlejuice

Film Beetlejuice Beetlejuice spojio je elemente fantastike, horora i komedije. Njega je režirao Tim Burton i film se nadovezuje na ostvarenje Beetlejuice koje je izašlo 1988. godine. U njemu se pojavljuju Michael KeatonWinona Ryder i Catherine O’Hara koji su bili deo glumačke postave i u filmu iz osamdesetih godina prošlog veka. Pored njih, nova lica uključuju glumce i glumice kao što su Jenna Ortega, Justin TherouxMonica Bellucci, Willem Dafoe i drugi. Beetlejuice Beetlejuice premijerno će biti prikazan u bioskopima 6. septembra.

Foto: Profimedia / MCF MEGACOMFILM / IMDb

Učitati još
Zatvori