Počinje nova pozorišna sezona, a ovo su predstave koje u septembru gledamo u Novom Sadu
Počinje nova pozorišna sezona, a ovo su predstave koje u septembru gledamo u Novom Sadu

Počinje nova pozorišna sezona, a ovo su predstave koje u septembru gledamo u Novom Sadu

Svaka pozorišna sezona sa sobom donosi premijere i nove predstave koje smo sa nestrpljenjem iščekivali, ali i one koje su nas već oduševile, te zbog toga želimo ponovo da pogledamo. Upravo tako biće i u narednim mesecima kada će glumci novosadskih pozorišta – nakon kratke pauze – predstaviti publici svoj talenat. Naravno, posebnu pažnju ćemo posvetiti gostujućim predstavama na koje bi trebalo da obratite pažnju, a već u septembru su se izdvojile dve takve. Dakle, septembar je stvoren za pozorište – a Novi Sad i njegove kulturne ustanove u ponudi imaju predstave koje ne bi trebalo da propustite. Stoga vam preostaje samo da bar jedan dan u tekućem mesecu rezervišete za posetu pozorištu, a mi donosimo tri pozorišne preporuke.

Novi Sad: Predstave koje će obeležiti septembar 2024. godine


Pigmalion 

Novosadska premijera predstave Pigmalion održaće se 24. septembra u Pozorištu mladih. Nju izvode glumci pozorišta Boško Buha, a među njima se nalaze Zoran Cvijanović, Nemanja Oliverić, Anja Pavičević, Relja Janković, Lena Bogdanović i drugi. Predstava koja je obeležila prethodnu pozorišnu sezonu opisana je kroz rečenicu da srećno se udati nije isto što i živeti srećno. Komedija, koja je moderna reinterpretacija antičkog mita, donosi priču o nemogućoj ljubav između profesora i prodavačice cveća. Predstava počinje u 19.30 časova i održaće se na Velikoj sceni. Ulaznice mogu da se kupe na web sajtu GIGS TIX.

Smrt kuca 

Premijera kratke predstave Smrt kuca održala se 7. septembra u Srpskom narodnom pozorištu. Već 12. septembra će ponovo biti odigrana – i to na istom mestu. Režiju ove predstave potpisuje Nikola Zavišić, a u njoj glume Jovana Balašević i Milovan Filipović. Predstava je rađena po tekstu koji je napisao Woody Allen, a koji je adaptiran za pozorišni komad. Radnja je fokusirana na neobičnu noćnu posetu, odnosno gošću oličenu u formi Smrti koja sasvim neočekivano dolazi trgovcu. Predstava će biti odigrana na sceni Pera Dobrinović sa početkom od 19.30 časova.

Dečije povrede

Predstava Dečije povrede u kojoj glavne uloge tumače poznati glumci Sloboda Mićalović i Vuk Kostić biće odigrana 27. septembra u Pozorištu mladih. Ona donosi atipičnu ljubavnu priču, te prati život dve različite osobe, kao i razvoj njihove ljubavi. Duodrama otvara brojna pitanja koja se tiču dinamke međuljudskih odnosa, a upravo zato mnogi mogu da se poistovete sa njom. Predstava koja je opisana kao melodrama će biti odigrana na Velikoj sceni, a počinje u 19.30 časova. Ulaznice mogu da se kupe već sada na zvaničnom web sajtu GIGS TIX.

Učitati još
Zatvori