Internet smatra da će jedna od ove tri popularne pevačice osvojiti Oskara za najbolju glumicu
Internet smatra da će jedna od ove tri popularne pevačice osvojiti Oskara za najbolju glumicu

Internet smatra da će jedna od ove tri popularne pevačice osvojiti Oskara za najbolju glumicu

Iako će se naredna dodela Oskara održati tek u martu 2025. godine, pojedini već sada imaju predikcije po pitanju potencijalnih dobitnika najprestižnije filmske nagrade. Kada je u pitanju prethodna dodela Oskara, iznenađenja gotovo da nije bilo. Većina je bila sasvim sigurna da će Oppenheimer osvojiti najveći broj nagrada, a upravo tako je i bilo. Međutim, brojni filmovi koji su izašli ove godine uveliko pokreću rasprave oko pitanja koji od njih je najbolji. Mnogi od njih prikazani su na poznatim festivalima, a višeminutni aplauzi dokaz su njihovog kvaliteta. Međutim, kada su u pitanju nagrade Oskar za 2025. godinu, zanimljivo je da one pokreću diskusiju kada su u pitanju pevačice koje se pojavljuju u glavnim filmskim ulogama. Štaviše, tri pop pevačice se već sada razmatraju za nominacije u kategoriji Najbolja glumica.

Veza između kinematografije i muzike

Iako će se pojedini iznenaditi zbog činjenice da popularni pevači neretko postaju glumci – odnosno glumci postaju pevači – to nije začuđujuće. Naime, većina njih je u detinjstvu ili mladosti spadala u kategoriju theatre kids, a to znači da su bili deo različitih sekcija koje su bile usmerene na produkciju mjuzikala. Na taj način, oni su kombinovali glumu i pevanje. Naposletku, većina bi se uglavnom fokusirala na jedan od dva hobija, a upravo bi im taj hobi postao primarni posao.

Ako se fokusiramo na poslednjih nekoliko godina ili decenija, broj ličnosti koje su se u isto vreme posvetile glumačkom i pevačkom pozivu je mnogo. Samo neke od njih su Cher, Jennifer Lopez, Miley Cyrus i Dolly Parton. Kada su u pitanju muškarci, to su – između ostalog – Harry Styles, Justin Timberlake, Jared Leto i drugi. Međutim, čini se da će spisak glumica koje su ujedno i pevačice – a koje će objediniti nagrade u oba karijerna aspekta – sada postati znatno duži. I to već na narednoj dodeli Oskara.

Oskar 2025: Predikcije za nagrade koje uključuju poznate pevačice

Na listi must-see filmova koji su izašli ove godine našli su se Emilia Pérez i Joker: Folie à Deux, ali i jedan koji će tek izaći u novembru – Wicked. Ono što povezuje tri navedena filma jeste činjenica da im se predviđaju veliki uspesi na predstojećim dodelama nagrada, ali i to što u njima glume neke od najpopularnijih pevačica današnjice. To su Selena Gomez, Lady Gaga i Ariana Grande. Pored toga, jasno je da su u pitanju filmovi koji delimično spadaju u kategoriju mjuzikla.

Ipak, u filmu Wicked se pored poznate pevačice Ariane Grande pojavljuje još jedna, a to je Cynthia Erivo. Štaviše, pojavile su se informacije da njih dve neće moći da budu nominovane u istim kategorijama. Stoga će Cynthia verovatno poneti titulu glavne glumice, a Ariana sporedne.

Međutim, predstoji nam da saznamo da li će ove predikcije ostati na nivou predviđanja ili će se zaista obistiniti. Nominacije za narednu dodelu Oskara biće objavljene tek 17. januara 2025. godine, te ima još dovoljno vremena da se ova nagađanja u potpunosti izmene. Ipak, za sada, od navedenih pevačica samo je Lady Gaga osvojila nagradu Oskar – i to za pesmu Shallow.

Učitati još
Zatvori