Pet filmova koje iščekujemo u 2023. godini
Pet filmova koje iščekujemo u 2023. godini

Pet filmova koje iščekujemo
u 2023. godini

O serijama smo već pisali, pa je sada red da pomenemo pet filmova koje iščekujemo u 2023. godini. Već sada je izvesno da ćemo u novoj godini dosta sati provesti u bioskopskim salama, s obzirom da nam stižu ostvarenja eminentnih reditelja, nastavci epskih saga i adaptacije na koje smo dugo čekali.

The Little Mermaid, r. Rob Marshall

Igrani film baziran na bajci Hans Kristijana Andersena izazvao je neobjašnjivo burnu reakciju publike još po objavljivanju glumačke postavke. Po izlasku trejlera, još više se govorilo o ovo njemu, pa ga sada mnogi nestrpljivo čekaju. Sa Halle Baily u ulozi poznate sirene, a Lil-Manuel Mirandom za kompozitorskom stolicom, ovo će bajkovito ostvarenje privući kako mladu, tako i stariju publiku. Premijera je zakazana za 26. maj 2023.

Barbie, r. Greta Gerwig

Usudićemo se da proglasimo Barbie za najiščekivanije ostvarenje ove godine. S jedne strane, tu je izvrsna glumačka grupacija, koja uključuje Margot Robbie i Ryan Goslinga. Osim toga, režiju potpisuje ni manje ni više nego Greta Gerwig, pa već naslućujemo da će se film poigrati sa ustaljenim konceptima, metaforično predstavljenim kroz priču o jednoj lutki i njenim dogodovštinama. Iako ne znamo u kom je pravcu Greta povela ovaj film, mnogi koji su do sada hintovali bilo šta kažu da, doslovno – očekujemo neočekivano. Barbie nam dolazi 20. jula 2023.

Oppenheimer, r. Christopher Nolan

Filmovi Christophera Nolana uvek privlače puno pažnje mnogo pre premijere, a fanovi sa razlogom nestrpljivo odbrojavaju dane do novog ostvarenja. Istorijska drama Oppneheimer, bazirana na događajima koji su se odvijali tokom Drugog svetskog rata, pokušaj je da se pretoči priča o izumitelju atomske bombe. Sudeći po dosadašnjim Nolanovim radovima, i ovo ostvarenje će biti preplavljeno moralnim dilemama, dok će produkcijski pomeriti granice kinematografije. Osim toga, glumačka postavka, koju predvodi Cillian Murphy, obećava uzbudljivo filmsko putovanje u prošlost, na koje krećemo 20. jula 2023.

Challengers, r. Luca Guadagnino

Za film italijanskog reditelja još uvek nismo dobili trejler, a ni previše informacija o scenariju. Ipak, znamo da Zendaya tumači glavnu ulogu, uz engleskog glumca Josh O’Connora, koji nas je sve kupio u ulozi tadašnjeg princa Čarlsa, u seriji The CrownPored toga, znamo da nas očekuje priča smešetena u svet tenisa – tri prijatelja i rivala od svojih tinejdžerskih dana zajedno provode vreme na terenu, pa usput zapadaju u romantične i razne druge zaplete. Možda nije mnogo, ali iskreno – sasvim je dovoljno, da ne možemo da dočekamo 11. avgust 2023.

Josh O’Connor

Dune pt. 2, r. Denis Villeneuve

Osim što se vraćaju glumci iz prvog dela, među njima Timotheée Chalament, Zendaya i Javier Bardem, stižu nam i novi likovi. Austin Butler i Florence Pugh pridružili su se pustinji u drugom delu. Iako nije zvanično potvrđen, predviđen datum premijere je 3. novembar 2023. Drugim rečima, još imate vremena da pogledate prvi deo, ukoliko još niste – ili završite romane koje Denis Villeneuve ovom prilikom prenosi na platno kroz futurističku sagu.

Foto: IMDb, Profimedia

Učitati još
Zatvori