Predstave koje ovog oktobra gledamo u novosadskom Pozorištu mladih
Predstave koje ovog oktobra gledamo u novosadskom Pozorištu mladih

Predstave koje ovog oktobra gledamo u
novosadskom Pozorištu mladih

Pozorište mladih u Novom Sadu jedno je od onih čije predstave nikada ne propuštamo. Početkom svakog novog meseca osvrćemo se na aktuelni repertoar – a upravo tako će biti i ove jeseni. Na šarolikom repertoaru moguće je pronaći predstave za sve generacije, a u oktobar je ispunjen pozorišnim komadima koje bi trebalo barem jednom da pogledate. Stoga smo izdvojili četiri predstave koje dodajemo na must-see listu – a nakon kratkog opisa svake od njih shvatićete da ćete to učiniti i vi.

Predstave koje ne propuštamo @ Pozorište mladih u Novom Sadu


Celo telo tu me boli 

Predstava Celo telo tu me boli je komedija u kojoj igraju Radovan Vujović, Andrijana Oliverić i Svetlana Bojković. Kroz nju je Nikola Pejaković nastavio uspešnu saradnju sa Teatrom na Brdu, a predstava se poigrava sa savremenim bolestima društva. U njenom fokusu je odnos između majke i sina koji se kreće iz krajnosti u krajnost, te na površinu iznosi različite društvene anomalije i probleme. Predstava koja otvara mnoga pitanja nastala je po motivima Lekcije Ežena Joneska, a u Pozorištu mladih će biti odigrana 6. oktobra u 19.30 časova.

Krčmarica Mirandolina

Krčmarica Mirandolina je komedija u čijem fokusu je, kao što naziv kaže, krčmarica. Ona osvaja muškarce, zavodi ih, a u tom procesu koristi svoje vrline i ženske atribute. Na taj način, pravi svet po svojoj meri, a sa druge strane ostaju zavedeni i nesrećni muškarci. Režiju predstave potpisuje Jug Radivojević, a ona je nastala po motivima komedije koju je u 18. veku napisao italijanski dramski pisac Carlo Goldoni. U predstavi glume Andrija Milošević, Goran Jevtić, Katarina Žutić, Andrijana Oliverić i mnogi drugi. Ona će u Pozorištu mladih biti izvedena 9. oktobra u 19.30 časova.

Dok te ja hranim i oblačim

Predstava Dok te ja hranim i oblačim rediteljke Olje Đorđević donosi priču o porodičnim odnosima, te procesima odrastanja i sazrevanja. Dakle, ona prezentuje različite šablone koji postoje u društvu i od kojih se ne može pobeći – a koji se odnose na gotovo sve generacije. U predstavi Pozorišta mladih glume Slavica Vučetić, Neda Danilović, Jelica Gligorin, Kristina Savkov, Slobodan Ninković i drugi. Nju ćete tokom predstojećeg meseca moći da pogledate 20. oktobra u 19.30 časova.

Evgenije Onjegin

Predstava Evgenije Onjegin predstavlja pozorišnu adaptaciju romana koji je napisao ruski književnik Aleksandar Puškin. Ona je – pod palicom reditelja Borisa Liješevića – premijerno izvedena pre sedam godina. Priča koja je mnogima dobro poznata dobila je modernizovan oblik koji obrađuje različite teme među kojima se izdvaja duh vremena i sve što on donosi, te uticaje koje može da ima. Ljubav, patnja i društveni odnosi samo su neke od tematika koje su obrađene, a predstava će moći da se pogleda 30. oktobra u 19.30 časova.

Učitati još
Zatvori