Stiže još jedan prequel serije „Game of Thrones“ – evo šta znamo
Stiže još jedan prequel serije „Game of Thrones“ – evo šta znamo

Stiže još jedan prequel serije „Game of Thrones“ – evo šta znamo

Verujemo da su svi fanovi serije Game of Thrones željno iščekivali novu sezonu prequela House of The Dragon. Ovaj prednastavak popularne serije Game Of Thrones zasnovana je na romanu Fire and Blood genijalnog George R. R. Martina. Serija je imala premijeru pre dve godine, a prva epizoda druga sezone je nedavno stigla na HBO Max streaming platformu. I dok se obožavaoci pripremaju za nove epizode ove uzbudljive priče, to vreme će im možda ulepšati vest da je u pripremi još jedan prednastavak serije Game of Thrones. Imenovana A Knight of the Seven Kingdoms, ova serija je adaptacija Martinovog romana The Hedge Knight, a radnja je smeštena 90 godina pre događaja prikazanih u seriji GOT.

Prednastavak serije Game of Thrones

Novo ostvarenje A Knight of The Seven Kingdom prati avanture Ser Duncana, poznatijeg kao Dunk, i njegovog mladog štitonoše po imenu Egg. Radnja je smeštena u period kada Targaryeni još uvek vladaju Gvozdenim prestolom. Glavna uloga poverena je mladom glumcu Peteru Claffeyju. On će tumačiti pomenutog Ser Duncana, hrabrog i ponosnog viteza. Ono možda i najinteresantnije od svega je to što je Egg zapravo mladi princ Aegon Targaryen, koji će kasnije postati kralj.

Šta znamo?

Sa svojim bogatim narativom i snažnim likovima, očekuje se da će nova adaptacija romana biti još jedan hit u HBO-ovom arsenalu. Tome u prilog ide činjenica da će Martin producirati i takođe pisati scenario serije. Martin je na svom blogu najavio da će ovaj prednastavak biti kraći od GOT-a i serije House of the Dragon, te da će serija imati šest epizoda. Biće zadužena dva režisera. Za prve tri epizode biće odgovoran Owen Harris, dok će ostale tri epizode režirati Sarah Adina Smith. Većina glumačke postave je odabrana, te ćemo tako imati prilike da gledamo Finna Bennetta u ulozi Aeriona Targaryena, Bertiea Carvela kao Baelora Targaryena, i Daniela Ingsa u ulozi Ser Lyonela Barotheona.

A Knight of the Seven Kingdoms

Serija je počela sa snimanjen 18. juna u Belfastu, gde se  takođe snimao i deo serije Game of Thrones. Osim toga što ćemo imati prilku da svedočimo tome kako se razvijalo prijateljstvo Ser Duncana i Egga, imaćemo dublji uvid o tome kako je Duncan cenjeni član Kingsguard-a. Takođe, biće prikazani neki od istorijskih događaja koji su oblikovali istoriju Westerosa. Premijera se očekuje 2025. godine. Ipak, tačan datum još nije poznat. A Knight of the Seven Kingdoms, će se, naravno, prikazivati na HBO Max streaming platformi.

Foto: IMDB

Učitati još
Zatvori