Tri mini serije sa upečatljivim ženskim ulogama
Tri mini serije sa upečatljivim ženskim ulogama

Tri mini serije sa upečatljivim
ženskim ulogama

Pripremili smo tri mini serije u kojima se posebno ističe karakterizacija ženskih likova. U nastavku donosimo vam životnu priču majke koja pokušava da se izbori sa novim poslom i razvodom. Ljubavnu priču mlade tinejdžerke, kasnije devojke koja se upoznaje sa svim problemima muško-ženskih odnosa, ali i samospoznajom koje donosi odrastanje. Tu je i anti-istorijska priča o jednoj ženi koja je obeležila istoriju Rusije.

Sve one, svaka na svoj način mogu poslužiti kao inspiracija, parče životnih situacija sa kojima se možete poistovetiti, ali i uploviti u dobro poznat osećaj u kom se razdvajaju „društvo“ i „žene“ kao dve odvojene grane koje zapravo pripadaju istom drvetu.

Tiny Beautiful Things (2023)

Prva od tri mini serije je upravo Tiny Beautiful Things koja po komentarima publike važi za jednu od onih koju progutate i ne ostavljate dok se ne završi. Reč je o radnji po motivima bestselera Cheryl Strayed koja čini zbirku eseja koje je sastavila mlada novinarka koja je bila zaposlena u rublici „saveta“ u jednom književnom online portalu The Rumpus. Iako moderan i ozbiljan magazin, The Rumpus je delio savete ljudima kako da prebole, krenu dalje, dobiju određene stvari u životu, itd.

Isto tako, glavna junakinja serije koju tumači Clare Pierce, dobija posao kolumnistkinje – „drage savete“ u teškom životnom momentu. Dok joj se privatno svet suočava sa teškim gubicima, ona pomaže svojim čitaocima kroz kolumnu. Osam epizoda čiste komedije sa elementima drame koje ćete obožavati. 

Normal People (2020)

Iako snimljena još pre skoro tri godine, serija Normal People u kojoj glavne uloge tumače Daisy Edgar-Jones i Paul Mescal ne želi da se skine sa trona jedne od najpopularnijih ljubavnih serija. Razlog za to je veoma jednostavan,brutalno prikazana čežnja između dvoje mladih, njihovi rastanci i patnja. Nedistajanje, čežnja i iskrena ljubav koja ne može da pronađe svoj put. Bar do jednog momenta. Serija je prikazana realno, iskreno, a oba mlada glumca su svoje uloge iznela maestralno. Serija ima dvanaest epizoda i takođe važi za jednu od onih koje možete pogledati, ukoliko ste dovoljno uporni i za dan.

Ukoliko pah niste ljubitelj romanse kao žanra, savetujemo vam da ipak preskočite ovo ostvarenje koje od iste „pršti“.

The Great (2020)

Još jedno ostvarenje iz 2020-te zasluženo se nalazi na našoj listi. Serija The Great je na neki način prikazana kao moderna istorijska drama u kojoj glavnu ulogu tumači Elle Fanning. Elle je Katarina Velika, jedna od najznačajnijih istorijskih ličnosti Rusije. Caricu koja stupa na presto veoma mlada, a izazovi sa kojima se suočava su, jednom rečju smrtonsoni.

Sometimes I’m so f*cking clever I have to take a breath not to become dizzy – Katarina Velika

Ova serija podkovana je istinitim istorijskim činjenicama, no veliku većinu vremena predstavlja anti-istorijsko delo. Ovo parče komedije spakovano je u tri sezone od po deset epizoda. Veoma se lako gleda i verujemo da će posebno prijati ženskom delu publike.

Foto: IMBb

Učitati još
Zatvori