Pulski filmski festival uskoro počinje – ovo su filmovi na repertoaru
Pulski filmski festival uskoro počinje – ovo su filmovi na repertoaru

Pulski filmski festival uskoro počinje
– ovo su filmovi na repertoaru

Pulski filmski festival, odnosno Pula Film Fest, počinje 11. i traje do 18. jula. Pulski filmski festival priprema bogat program. Tokom nedelju dana festivala koji ove godine slavi 71. godišnjicu, biće prikazano 11 hrvatskih filmova, isto toliko onih manjinske koprodukcije, osam filmova u okviru programa Popularna Pula – i više. Saznajte sve detalje u nastavku teksta.

Pulski filmski festival – program 71. izdanja

Brojna ostvarenja koja će biti prikazana na ovogodišnjem izdanju Pulskog filmskog festivala obradovaće sve filmofile. Tako će hrvatsku premijeru imati mnogi filmovi, među kojima i fantazija-drama Tuesday rediteljke Daine Oniunas-Pusić. U glavnoj ulozi filma Tuesday gledaćemo Juliu Louis-Dreyfus, široj publici poznatoj kao Elaine iz serije Seinfeld. Iste, završne večeri biće prikazan i Čovjek koji nije mogao šutjeti Nebojše Slijepčevića koji je nedavno osvojio Zlatnu palmu u Kanu.

U okviru programa PoPularna Pula publika će imati priliku da pogleda i novi film Yorgosa Lanthimosa, crnu komediju Kinds of Kindness u kojoj Grk ponovo sarađuje sa Emmom Stone, Willemom Daefoem i Margaret Qualley. Biće prikazani i film The Substance rediteljke Coralie Fargeat, a sa Demi Moore u glavnoj ulozi. Još jedan američki film, Fly Me to the Moon sa Scarlett Johansson i Channingom Tatumom biće prikazan u Puli.

Na festivalu će biti prikazani i filmovi Twisters, Despicable Me 4, Twister 2 i drugi. Hit filmovi Sunce mamino, Živi i zdravi i Lost Country takođe će biti prikazani na festivalu.

Filmovi pod zvezdama

Pulski filmski festival ima bogat program. Tako će u onom pod nazivom Vremeplov biti prikazana dva nova dokumentarca. Reč je o filmovima Kuća na Kraljevcu Pere Kvesića i Šume šume Renate Poljak. U sklopu programa Vremeplov prisetićemo se i klasika domaće produkcije. To su Kud puklo da puklo, Derviš i smrt, te Slike iz života udarnika.

Petočlani žiri odlučivaće o dobitnicima 20 Zlatnih arena. U njegovom sastavu nalaze se Mirta Puhlovski, Nina Violić, Goran Marković, Nina Velnić i Nebojša Slijepčević. Kompletan program filmova pod zvezdama pogledajte na zvaničnom sajtu festivala.

Foto: Unsplash / IMDb / Instagram (@pulafilmfest)

Učitati još
Zatvori