Na streaming platformu Prime Video stiže romantična komedija „Red, White & Royal Blue“
Na streaming platformu Prime Video stiže romantična komedija „Red, White & Royal Blue“

Na streaming platformu Prime Video stiže romantična komedija „Red, White & Royal Blue“

Poslednjih godina najprodavaniji YA roman Red, White & Royal Blue, na radost brojnih tinejdžera adaptiran je u istoimeni film, koji na streaming platformu Prime Video stiže 11. avgusta.

@rwrbonprime

O čemu se radi?

Radnja filma usmerena je na mladog britanskog prestolonaslednika Henryja i Alexa, sina predsednice Sjedinjenih Američkih Država. Njihove porodice povezane su dugogodišnjim prijateljstvom, dok sa druge strane između ovih mladića još od najranijeg detinjstva vlada snažna netrpeljivost. Na dan kraljevskog venčanja, Alex stiže sa porodicom u London, a novi susret između njega i Henryja prouzrokovaće svađu i međunarodni skandal. S obzirom na to kako ova situacija preti da se negativno odrazi na predsednički reizbor Alexove majke u Americi, neprijateljski nastrojeni mladići dobijaju zadatak da tokom izborne kampanje glume lažno prijateljstvo.

Međutim, naizgled savršen plan odlazi suprotnim smerom jer Alex i Henry iz obostrane mržnje, vremenom razvijaju simatije, koje zatim prelaze u strastvenu romansu. Da li ova veza može opstati – saznaćemo u drugoj nedelji avgusta.

@rwrbonprime

Popularnost romana

Red, white & Royal Blue, tematski je LGBT+ ljubavni roman američke književnice  Casey McQuistone. Od trenutka objavljivanja, sve do danas stekao je veliku popularnost među prevashodno mlađom čitalačkom publikom. U prilog tome govore i brojni pozitivni komentari na najrelevantnijoj književnoj platformi Goodreads i milionski primerci prodati širom sveta. Autorka je prvobitnu ideju za pisanje ovog romana dobila tokom predsedničkih izbora u Americi 2016. godine. Uz to, popularna serija Veep i pojedine kraljevske biografije, dodatno su je motivisale da spoji politički i dvorski svet na nekonvencionalan način. Za kraj dodajemo i novost da će se ovaj roman vrlo brzo naći u prevodu IK Stela.

@rwrbonprime

Ko sve čini glumačku postavu?

Glavne uloge poverene su mladim glumcima Tayloru Perezu i Nicholasu Galitzineu. Osim njih pojaviće se i popularne holivudske glumice Uma Thurman i Sarah Shahi, dok režiju potpisuje Matthew Lopez.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori