„Respira“ i „The Deliverance“: Dva must-see naslova stižu na Netflix do kraja meseca
„Respira“ i „The Deliverance“: Dva must-see naslova stižu na Netflix do kraja meseca

„Respira“ i „The Deliverance“: Dva must-see naslova stižu na Netflix do kraja meseca

Dosadašnji letnji repertoar na streaming platformi Netflix bio je ispunjen brojnim premijerama. Najpre smo u dahu pogledali svih sedamnaest epizoda intrigantne brazilske serije Desperate Lies (Pedaço de Mim). Potom je na red došla i dugoočekivana britanska tinejdž misterija, A Good Girl’s Guide to Murder,  koja je za kratko vreme osvojila brojne gledaoce svojim uzbudljivim zapletom i neočekivanim raspletom. Naposletku, holivudske zvezde, Mark Wahlberg i Halle Berry, sjajno su nas zabavile u špijunskoj avanturi – čiju režiiju potpisuje Julian Farino, suprug naše proslavljene glumice Branke Katić.

Premda, kalendarski gledano, leto traje sve do 23. septembra – očekuju nas raznoliki noviteti na popularnoj streaming platformi. Posebnu pažnju izazivaju naslovi Respira (Breathless) i The Deliverance. U nastavku saznajte zbog čega ih treba staviti pri vrhu mustsee liste.

Respira (Breathless) – o čemu se radi?

Carlos Montero, idejni tvorac planetarno popularne tinejdž serije Élite, pripremio je novi naslov za platformu Netflix. U pitanju je medicinska drama, Respira, koja premijerno stiže 30. avgusta. U središtu radnje nalazi se mladi stažista, Biel, koji svakodnevno obavlja različite medicinske zahvate u prometnoj gradskoj bolnici. Pored njega, pojavljuju se brojni specijalisti i ostalo osoblje. Neretko među njima plane romansa. Dok pravi zaplet nastaje u trenutku kad nastupi generalni štrajk. Na osnovu zapleta, možemo zaključiti da predstavlja kombinaciju popularnih američkih medicinskih serija ER i New Amsterdam. Zvezdanu glumačku ekipu predvode Manu Rios, Najwa Nimri i Blanca Suárez. Posebno iznenađenje predstavlja to što će se u jednoj od glavnih uloga naći Aitana Sánchez-Gijón – glumica koju pamtimo po kultnom filmu A Walk in the Cloud.

The Deliverance – o čemu se radi?

Jedno je sigurno, ove godine dominira horor žanr zahvaljujući bioskopskim hitovima Abigail i Longlelgs. Streaming platforma Netflix uvek ide u korak s datim žanrovskim trendovima, a u prilog tome svedoči novo filmsko ostvarenje The Deliverance. Radnja se zasniva na istinitom događaju iz 2011. godine i prati porodicu koja se useljava u kuću koja je ukleta. Ostaje nam da otkrijemo 30. avgusta kakav će epilog dobiti ova natprirodna misterija. Režiju potpisuje Lee Daniels, koji se proslavio zahvaljujući TV ostvarenjima Empire i Star. Glavne uloge tumače Andra Day, Glenn Close i Caleb McLaughlin.

Učitati još
Zatvori