Rom-com maraton: Pet omiljenih romantičnih komedija kojima se vraćamo
Rom-com maraton: Pet omiljenih romantičnih komedija kojima se vraćamo

Rom-com maraton: Pet omiljenih romantičnih
komedija kojima se vraćamo

Često donosimo liste filmova naših omiljenih žanrova i tematika ovde među nama u redakciji, bilo da su u pitanju legendarne filmske misterije ili kultni jesenji filmovimi.Međutim, ovoga puta donosimo posebno izadnje naših filmskih maratona, jer smo predlog dobili upravo od jedne naše drage čitateljke. Okupite svoje najbolje drugarice i spremite se za cheezy veče puno smeha i tračeva, jer donosimo pet najboljih romantičnih komedija kojima se vraćamo iznova i iznova. Takođe, znamo da je romantičnih komedija nikad dosta, stoga smo pisali i o našim omiljenim Audrey Hepburn ulogama koje savršeno pristaju ovom žanru.

Ovim spiskom ćemo samo zagrebati površinu najboljih romantičnih filmova, jer priznajemo da oni naši omiljeni često nemaju mnogo veze sa komedijom, i da se uglavnom završe suzama, ali neka to ostane za neki drugi put.

Up next: Rom-coms!

@em__archives

1. Notting Hill 

„I’m also just a girl, standing in front of a boy, asking him to love her.“ Postoji li drugi način da otpočnemu našu rom-com listu a da to nije sa Juliom Roberts i Hugh Grantom u možda jednom od najboljih romantičnih filmova ikad snimljenih? Notting Hill je savršena ljubavna priča izuzetno poznate glumice koja se zaljubljuje u skromnog trgovca, koja ispunjava sve najvažnije zahteve da se nađe na početku naše liste omiljenih romantičnih komedija koje smo spremni da gledamo peti, šesti, pa i deseti put.

@darknessoftheart

2. 10 Things I Hate About You 

Šta je potrebno da kažemo osim Heath Ledger i najbolja muzička plesna sekvenca u istoriji kinematografije (ako nas pitate) uz pesmu Franka Sinatre I Love You Baby. Nakon filma 10 Things I Hate About You, Julia Styles definisala je arhetip naizgled mrzovoljne starije sestre, sa kojima neki od nas imamo posla i u stvarnom životu. Znamo da većina vas zna celu pesmu koju je Kat posvetila Patricku napamet, po kojoj film i nosi naziv, stoga smatramo da je svaka reč o ovoj legendarnoj ljubavnoj komediji suvišna.

3. When Harry Met Sally 

Često kad su romantične komedije u pitanju, ili idu u pravcu inspirativne ljubavne priče koja nam servira nerealna očekivanja, ili one koja je samo jedna velika radosna vožnja od početka do kraja. Nora Ephron donosi nam film When Harry Met Sally, koji čini savršeni spoj humora i romantike i započinje karijeru ove neponovljive rom-com autorke, odgovarajući na večito pitanje: „Mogu li muškarci i žene ikada biti samo prijatelji?“ 

4. Pretty Woman 

Opet Julia Roberts, da, ali ovaj put rame uz rame sa Richard Gerom u filmu koji nas svaki put navodi da pevušimo pretty woman, walking down the street… Dok preterano razmišljanje o radnji filma, ukratko – prostitutki koja se zaljubljuje u arogantog bogataša, ume da deluje malo problematično, Pretty Woman je kultni film koji nudi sve što jedna dobra romantična komedija treba da ima – damu u nevolji i bogatog, poletnog princa spremnog da je izbavi iz njenih nedaća koji dovodi do završetka ravnom onom iz bajke. Otrcano i zastarelo? Možda, ali u svakom slučaju kult klasik u kojem uživaju generacije i generacije koje nadolaze.

@therestorationhotel

5. How to Lose a Guy in 10 Days 

Kada Kate Hudson odnosno, novinarka Andie Anderson koja piše za časopis Composure mora da napiše sočnu temu po želji njenog urednika, dobijemo legendarnu romantičnu komediju u kojoj se pojavljuje rom-com kralj Matthew McConaughey. How to Lose a Guy in 10 Days nosi naziv upravo po naslovu teksta koji Andie Anderson sprema kao njen „veliki“ istraživački novinarski zadatak, a i mi ćemo ovu ideju imati u vidu sledeći put kad nam zafali tekst ovde u redakciji.

Foto: Instagram, IMDB

Učitati još
Zatvori